Регистрация

Азиатско ястие със спелта и тофу



Азиатско ястие със спелта и тофу
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1418

Варена спелта с пресен лук и пържено тофу.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.05.2018

Веганско китайско ястие готвят Лора и Стоян, като използват модерен полезен продукт за основа - зърна спелта. Те се поднасят в компанията на запръжка от пресен чесън и тофу и с добавка от азиатски подправки и зелен лук. Ястието е полезно, без животински продукти и лесно за готвене.

Спелтата се накисва във вода за 1 час, а след това се вари до готовност. Пресният чесън и зелена люта чушка се наситняват и се запържват в олио. Към тях се добавя нарязаното на кубчета тофу и отцедената от водата сварена спелта. Готви се няколко минути и се подправя със соев сос и сусамово олио. Сервира се с нарязан косо пресен лук и поръска от бял сусам. Лесно и вкусно - както за предястие, така и за постно основно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта