Регистрация

Азиатски пилешки хапки с гъби и зеленчуци



Азиатски пилешки хапки с гъби и зеленчуци
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 7482

Пилешки хапки по китайски с броколи, гъби и чушки в сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитни пилешки хапки с хрупкави шарени зеленчуци и сос с азиатски дъх на чесън и джинджифил се готвят в канала Всегда Вкусно. Това е ястие за любителите на китайската кухня, които ценят симбиозата от сочно месо, гъби и крехки броколи с чушки. Приготвя се типично за Източна Азия - на силен огън за кратко време и задължително в сос с натрапчиви подправки. Ето и как да си го направите.

Първо гъбите и зеленчуците се нарязват на едро, следва да се нареже и пилешкото месо. На силен тиган се запържват гъбите, добавят се броколито, чушките и морковите и се готвят до степен преди омекване. Прехвърлят се в друг съд, а месото се изсипва в много сгорещения тиган. След като се запечата, се залива със смес от соев сос, джинджифил, чесън, лют пипер, оцет и мед. Готви се няколко минути до овкусяване и сгъстяване на соса и на финала се добавят зеленчуците. Разбъркват се колкото да се смесят вкусовете и преди да са успели да се разварят, се вадят от тигана и се пресипват в чиния.

По желание за автентична визия и завършеност на вкуса можете да поръсите със семена бял сусам и нарязан косо пресен лук. Списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта