Регистрация

Агнешки бут с боб на фурна

Агнешки бут с боб на фурна
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 1356

Печено агнешко с боб и розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 агнешки бут около 2 кг
  • 500 г боб
  • 10 скилидки чесън
  • 100 г масло
  • сол, червен и черен пипер
  • 4 клонки розмарин
  • 150 мл белени домати от консерва
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Агнешкия бут пробийте на 20 места и в тях сложете по 1/2 скилидка чесън.

2. Маслото на стайна температура разбъркайте с 1 с.л. сол, 1 ч.л. черен пипер и 1 и 1/2 ч.л. червен пипер. С получената паста намажете добре бута от всички страни.

3. Накиснатия от предната вечер боб изсипете в голяма тава. Залейте с доматения сос и вода, която да го покрие напълно с два пръста. Отгоре сложете бута, а върху него разпределете клонки розмарин.

4. Завийте с фолио и печете 2 часа в предварително загрята на 200 градуса фурна. След това отгърнете фолиото и печете още 30 минути.

5. Сервирайте месото с гарнитура от боба и сос от тавата, ако е останал такъв.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта