Регистрация

Агнешка супа със зеленчуци

Агнешка супа със зеленчуци
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 3518

Супа с агнешко и пшеница.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. пшеница
  • 500 г агнешко, нарязано на кубчета
  • 2 глави лук, наряани на 4 еднакви парчета
  • 2 средни моркова, 1 нарязан на филийки от по 1 см, а другият на ленти
  • 2 стръка праз, 1 нарязан на филийки от по 1 см, а другият на ленти
  • ½ ч.ч. нарязан пресен спанак
  • 1 средна тиква, 1/2 нарязана на кубчета и 1/2 на ленти
  • 1 – 2 с.л. маргарин или масло
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Накиснете пшеницата в топла вода за през нощта или 4 – 5 часа и я сварете до омекване.

2. Сварете нарязаното месо, лука, пшеницата, спанака, нарязаните на кръгчета морков и праз в 3 ч.ч. вода за 45 мин.

3. Прибавете сол и пипер и сотирайте нарязаните на ленти морков, тиква и праз в масло за 2-3 мин.

4. Прибавете всичко в тенджерата и варете още 5 мин.

5. Поднесете горещо.
 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин
Време за готвене: 60 мин

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта