Регистрация

Чай от магданоз – доказан лек за бъбреци, храносмилателна и полова система

31 Mar 2014   /   nina123   /   Видяна: 44556
Чай от магданоз – доказан лек за бъбреци, храносмилателна и полова система

Чаят от магданоз облекчава предменструалните болки, подобрява бъбречната дейност и храносмилането.

Чаят от магданоз никога не се е славел със забележителни вкусови качества, затова и не е любимата топла напитка на мнозина. Приготвя се от ¼ ч.ч. пресни листа магданоз (сушени не се използват), смесени с литър вода. Зеленината се изсипва във водата, след като е кипнала и се оставя да поври за 5 мин. За да се възползвате от пълната мощ на билката, можете да я оставите под капак за още 30 мин., след което прецеждате. Лечебните води имат леко неприятен вкус, но свеж аромат на зеленина. Приготвеното количество се пие три пъти през деня.

Въпреки липсата на съвършено удоволствие при поглъщането на варивото от магданоз, българите го познават като една от най-благотворните напитки, която при продължителна употреба ще помогне за справянето с редица неприятни здравословни проблеми. Чаят облекчава менструалните болки и предменструалния синдром, подпомага работата на стомашно-чревния тракт, изчиства бъбреците като разрушава камъните в тях и разтваря всякакви затлачвания, използва се като алтернативен лечител при рак на простата и матката, влиза в диетичните програми за отслабване и намаляване нивото на вредния холестерол и в понижаването на високото кръвно налягане.

При жените чаят от магданоз работи в две насоки. Едномесечното му ежедневно приемане помага за по-лекото преминаване на „онези дни“. Множество дами ще заключат, че болките в яйчниците и гърдите са само неприятен спомен, а предишното нервозно настроение вече отшумява. Народната медицина препоръчва отварата за възстановяване след раждане – по-бързо зарастване на разкъсванията, както и по-слаби болки и лесно спиране на кървенето.

Чаят от магданоз е превенция срещу ракови заболявания на половата система и може да се използва като алтернативно лекарство дори и при регистрирани такива. За успокояване на болките и по-бързо възстановяване се препоръчва при рак на простатата и на шийката на матката. Отскоро е твърдението, че оперираните от рак на гърдата също трябва да прибягват към напитката за бързо оздравяване.

В чисто здравословен аспект, продължителната ежедневна консумация на чай от магданоз спомага за намаляване на нивото на кръвното налягане и отпушването от затлачвания на вени и артерии. Той прочиства непотребните вещества от стените на кръвоносните клетки и по този начин предпазва от инфаркт. Другата насока, в която действа, е бъбречната помощ. Разрушава камъните в бъбреците и мотивира изхвърлянето им, заедно с наслагалите се песъчинки и твърди частици. Само след два месеца профилактично пиене на чай от магданоз, бъбреците ви ще работят като нови.

Диетичните свойства на чая от магданоз също са добре познати. Той се бори с лошия холестерол, но за да се насладите на пълния му ефект, трябва да го пиете поне 3 месеца. Постепенно активизира изгарянето на мазнините, като с всеки следващ ден приемът му е все по-ефикасен. Високото съдържание на витамини се грижи за гладка кожа, добро зрение и устойчива имунна система, а фибрите, които се съдържат в него, допринасят за регулацията на метаболизма и правилната обмяна на веществата. Затова и чаят от магданоз е прекрасна добавка към всеки вид хранителен режим за отслабване и разкрасяване.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Пресен копър – благодат за кожата, стомаха, дробовете и очите

Копърът е билка, която избистря кожата, изсветлява и премахва пигментни петна, регулира работата на стомаха и червата, помага в отслабването и прочист виж още »

Храни, които повишават риска от тромбози

Хранителни продукти, повишаващи риска от тромбоза са онези, които съдържат големи количества витамин К.   виж още »

Изберете насипен чай пред пакетирания

В евтините пакетчета билкови запарки може да се крие чаена слама с ниско качество.   виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous11-06-2023
cialis 5 mg best price usa Those restrictions expire on a per publisher basis it may renegotiate with Hachette after 24 months, HarperCollins after 30 months, Simon Schuster after 36 months, Penguin six months after that, and Macmillan another six months after that
anonymous25-03-2019
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Amoxicillin No Prescription http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
anonymous25-03-2019
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта