Регистрация

Sweet Dreams: Бисквитите за Баба Марта се замесват наляво!

17 Feb 2021   /   nina123   /   Видяна: 2159
Sweet Dreams: Бисквитите за Баба Марта се замесват наляво!

Ръчно приготвени сладки за Баба Марта радват малки и големи с неповторим вкус, тематична украса и лично послание от Sweet Dreams.

Първите щандове с мартеници и откритите шарени сергии с изкусно изплетени бели и червени мартенски накити вече радват окото на нашенеца, поел с бодра крачка към делничните задачи. Започна подготовката за Баба Марта - един от най-емблематичните български празници, опазил цветния лик на народните традиции. Често мартениците в различните краища на страната съвпадат по цвят с народните носии, традиционни за района. Освен червения цвят за здраве и белия - за чистота и щастие, сред майсторски направените мартеници се срещат още синьо, черно, жълто, зелено. Зеленото е символ на плодовитостта, жълтото носи просперитет, черното е покровител на силата, а синьото изразява връзката с небето и божественото начало.

 

Мартениците се носят от лявата страна. Според легендата мартеницата се отнася към лявата половина на човека - сърцето поема и попива енергията от нея и я завърта през цялото тяло и същество чрез кръвта - червения цвят. Това е само поверие, но именно от него идват обичаите за носене на мартениците отляво. Когато майсторите усукват белия и червения конец в мартеница, въртенето започва наляво. Когато се закичват с традиционните пожелания за здраве, щастие, късмет и успех, конците се слагат от лявата страна на дрехата или се връзват на лявата ръка.

 

Мартеница от бисквитаБисквити - мартеници от Sweet Dreams. В навечерието на 1-и март Сладки Мечти предлага да придадете хрупкавост, вкус, аромат и допълнително добро настроение на празника с тематични сладки за Баба Марта. Това са благоуханни масленки с мед и дъх на канела, джинджифил, карамфил и още загадъчни сладкарски нюанси, глезещи сетивата. Хрупкави отвън, тези бисквити носят наслада при всяка хапка. А меката им маслена сърцевина се топи в устата, за да отвори именно вълшебния букет от аромати.

 

Мартенички от сладкишиАпетитни мартеници за схрускване. Това са меденките на Sweet Dreams, направени само от висококачествени продукти. А дали е легенда, че съставките за тестото се месят наляво, за да има в нежните бисквити и късче традиция - преценете сами. Ароматните сладки са страхотен избор да зарадвате близките, да поглезите обичаните, да подарите усмивка на колеги и приятели - вкусна и шарена усмивка с пожелание за здраве, просперитет, благоденствие. Хапка сладост, в която се крие традиция, индивидуален комплимент и разкош.

 

Ако искате да се сдобиете с ръчно направените бисквити - мартенички на Сладки Мечти, можете да поръчате каквито и колкото си искате от тях на GSM: 0888 36 11 84 или да се свържете със Sweet Dreams на фейсбук страницата на сладкарската работилница.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Цветя и пролетно настроение разцъфтяват в сладкишите на Sweet Dreams

Бутиковите десерти на Сладки мечти приветстват пролетта с шарена визия, неповторим вкус и флорални мотиви.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта