Регистрация

3000 макака се събират на маймунски пир

23 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 3980
3000 макака се събират на маймунски пир

Сладкиши, плодове, ориз и салати очакват на шведска маса множество маймуни.

Най-големият годишен маймунски пир трепне в очакване за началото си. Представете си как 3000 макаци се разполагат на дълга близо 100 метра шведска маса, отрупани с всякакви блюда. Малките дългоопашати пакостници си хапват свежи салати с различни дресинги, получават големи купи със сладки и солени бисквитки, замразени плодове, варен ориз. Забравили за добрите обноски и естетичните хранителни маниери маймунките подскачат по дългата богата трапеза в търсене на най-апетитното за тях блюдо или най-забавната храна – играчка. Понякога се сбиват, друг път просто натрапнически си издърпват желаното парче от ръцете на себеподобните и всичко това се случва пред радостните погледи и насочените обективи на стотици хиляди туристи от цял свят.

Не, това не е зоопарк парти, както мнозина от вас биха предположили – става въпрос за ежегодното пиршество на макаците в тайландския град Лопбури, което ще се проведе за 24 път на 25 ноември. Дългоопашатата порода се счита за свещено животно, защитено от местните закони. Макар че населението често страда от кражби, извършени от малките „бандити“, игрите им понякога завършват със скубане и стряскане на хора, а силните им крясъци смущават минувачите, никой не посяга макаците.

В свещената книга на индийците – санскритския епос Рамаяна е описана голяма дългоопашата маймуна с неземна сила, която спасява местна девойка от нежелан брак и след това, заедно с девицата-булка основава град Лопбури. През далечната 1989 г. местен бизнесмен, който твърди, че забогатяването му е божие дело и прехранва себе си и семейството си чрез дошлите в града турсти, организира за първи път маймунски пир. Днес вече събитието е известно в календара на множество туроператори по света като Бюфетния фестивал на маймуните (Monkey Buffet Festival).

И тази година туристите бяха предупредени месец по-рано, вече и от kulinarno.bg, за да може всеки, който пожелае и разполага с възможността, да се порадва на пищно маймунско пиршество, каквото не може да бъде видяно никъде другаде. Очаква се събралите се на угощението животинки да бъдат малко над 3000, като общото тегло на предвидената за тях храна ще е 4 тона.

 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Английската кралица храни коргита с пържоли и пилешки гърди

Елизабет Втора дава на кучетата си висококачествени меса, полети със специален апетитен сос. виж още »

Раци, пържено патешко, хайвер, черен дроб и телешки мозък сервират в животински ресторанти

Ресторант за котки отваря на Острова, 5-звезден хотел глези кучетата в Германия. виж още »

Носати мечета хапват ледени бонбонки

Сладоледено парти си спретнаха животни и хора във Виенския зоопарк. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта