Регистрация

Не използвайте сода и сол за разкрасителни процедури

15 Oct 2021   /   nina123   /   Видяна: 1075
Не използвайте сода и сол за разкрасителни процедури

Домашните маски със сода и сол за кожа и зъби могат да развалят трайно и необратимо третираните зони.

 

Домашната козметика и тайните, завещани от майки и баби на днешното поколение относно поддържането на красотата без постоянни посещения при специалист, крият както дълбоки познания за изконните трикове за разхубавяване, така и множество рискове, довели до задълбочаване на уж третираните проблеми. Преди петилетие Съюзът на стоматолозите в Германия алармира да спре масовата употреба на сода за избелване на зъби в домашни условия. Днес френски козметици добавят, че содата и солта не са маски за лице, нито естествени белилки за кожа, да не говорим, че нямат почти никакви полезни съставки, но за сметка на това могат да разрушат целостта на външната обвивка на тялото и ефектът далеч няма да е търсената хубост и здравето от копнежите.

Защо хората използват сода и сол в домашната козметика? Частиците и на двата продукта са абразивни и години наред содата бе включвана в множество измивни препарати за зъби, лице и тяло с цел да изчегърта рогови клетки от повърхността на кожата или пък замърсявания от зъбния емайл. Содата и солта са евтини суровини, лесно достъпни и за разлика от повечето съставки на домашните кремове, избелватели за кожа и зъби – те не изискват рецепта, за да се снабдите с тях. Хора, които и до днес правят грешката да им се доверят в домашната си козметика споделят, че содата и солата са с естествен произход за разлика от голяма част от препаратите в козметичната верига.

Пилинг ефект със сода или сол. Частиците и на двете суровини са абразивни по природа, ето защо влизат в пилингите за зъби и кожа. Но наблюдения показват, че абразията е прекалено силна. Стоматолози обясняват, че миенето на зъбите със сода или сол буквално надира емайла и по този начин микробите достигат директно до същинската част на зъба, която е останала незащитена след пилинга. Така вредата върху зъбите е наистина голяма. Ако домашният илач се е използвал по-продължително време, щетите са необратими или поправянето им възлиза на десетки хиляди евро. Същото важи и за кожата. Под лупа, особено при хората с по-тънка кожа, се забелязват дълбоки разранени бразди след прилагане на маска със сода или сол. Именно през тях проникват вредители в по-долните пластове кожа. Предпоставките за възпаления и хронични кожни проблеми се увеличават и рано или късно негативният ефект проличава.

В содата и солта няма полезни за кожата и зъбите вещества. Дори и да се спрете на хималайската сол, която е по-богата на минерали, но пък не се продава в йодиран вариант, пак не очаквайте, че има с какво да подхрани кожата. За сметка на това другите пилинги, одобрени от козметиците, имат антибактериален, овлажняваш, влагозадържащ ефект или пък се борят с акнето, излишния себум и пигментните петна. В содата и солта няма и почти никакви полезни съставки за зъбите, особено пък ако бъдат втрити със сила през емайла.

Содата и солта дехидратират. Сред основните проблеми при появата на бръчки е загубата на влага на кожата, професионално наречена дехидратация. Е, вместо да се борят с този порок на възрастта и вредните хранителни навици или средата на живот, содата и солта просто засилват ефекта от него. Те буквално издърпват водата от по-дълбоките пластове кожа и я оставят суха, нееластична, възпалена и състарена. А сега послушайте съветите на козметици и стоматолози и се отнесете по-отговорно към важната, но и тленна красота и безценното си здраве и чаровна усмивка – апелират специалистите.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Три маски за лице със сода

Содата чисти, подхранва и прави нежен домашен пилинг на лицето.   виж още »

Козметика и домшно лечение със сода бикарбонат

Сода облекчава гърлото, прочиства белия дроб, избелва кожата и зъбите и премахва акнето. виж още »

Мляко, мед, сода и ракия борят слънчеви изгаряния

Заложете на природни продукти в борбата с ефекта на жаркото слънце върху кожата. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта