Регистрация

Храна за жени на работното място

04 Jan 2023   /   nina123   /   Видяна: 7768
Храна за жени на работното място

Какво трябва да се яде по време на работа за поддържане на добър тонус и идеален външен вид. Диета докато работите.

 

Върволицата от зимни празници е към своя край и представителките на нежния пол се завръщат към службата и дневната си рутина. Разбираемо е да носят със себе си по някое и друго качено килце след коледния и новогодишния гуляй, но също така е разбираемо да подхождат с внимание към храната в следващите седмици докато фигурата им се върне в предишните си габарити. Независимо дали сте дама, която желае да поддържа стройно тяло или пък работодател, опитващ се да създаде максимален комфорт на служителите си по време на трудовата дейност, то тези идеи за хранене на жените в професионална среда са за вас. Ето какво е добре да има всяка представителка на нежния пол на разположение докато се труди.

1. Достъп до прясна питейна вода. Повечето офиси са снабдени с вода и кафе машина, но докато второто не е така задължително, то своевременната хидратация е изключително важна. Особено ако седите на бюро, нямате причина да не погълнете заветните 1,5 литра вода още докато сте в работната среда. Докато се труди тялото изразходва повече течности. Освен това се прочиства активно, а водата извежда ненужни соли, минерали, тежки метали и шлаки от тялото. Затова чашата с вода и честото посягане към нея по време на работа гарантират едновременно здраве и поддържане на младо и красиво тяло.

2. Фрешове и смутита. Независимо дали ще си изцедите у дома плодове или ще смелите зеленчуци, добре е по време на работа да разполагате с чаша ободряваща напитка от пресни растения, с която да заместите някое от междинните хранения. Можете да си я приготвите от сутринта, да си я купите на път или просто да се погрижите на работното място да има блендер или сокоизстисквачка. Плодовите сокове са богати на фибри и фруктоза, а тази захар дава енергия, докато микровлакната се грижат за правилната функция на стомаха и червата. Зеленчуковите смутита и фрешове пък са нискокалорични и изключително щедри откъм витамини, минерали и същите тези диетични фибри.

3. Пакетче със сурови ядки. То е добра идея за второто междинно хранене, защото ядките съдържат ценни за тялото мазнини. Когато са сурови, полезните вещества в тях са повече, а стомахът изразходва голямо количество енергия, за да осъществи тежкото храносмилане. Ето защо, дори и да се плашите от съдържанието на над 600 калории в 100 грама, трябва да знаете, че една част от ядката напуска тялото цяла, а останалото количество хаби набавената енергия. Затова се погрижете във вендинг машината на офиса да има винаги по някое пакетче лешници, бадеми, орехи или кашу.

4. Пищни свежи салати, риба и пилешки гърди за обяд. В обедната почивка човек гледа да хапне обилно и пълноценно, но след качественото нахранване се появява ленивост. Ето защо не е добре в средата на работния ден да се хапва тежка храна. Въпреки че повечето колегиални компании предпочитат фаст фууд или готвени аламинути, за дамите е добре да заложат на пресните зеленчуци в комбинация с апетитен и нискокалоричен протеин. Такъв може да бъде печената риба или печените пилешки гърди. Ако видът на работата и шефовете позволяват, една чаша бяло вино към това обедно меню би подействала релаксиращо на нервите и рестартиращо за ума.

5. Млечно-кисели десерти вместо сладкиши. Мнозина работещи обичат да хапват и нещо сладко по време на трудовата си дейност. За дамите е важно да не посягат към продукти с тесто и бяла захар, ето защо подсладените кисели млека и кисело-млечните напитки са добра алтернатива. Те съдържат полезни бактерии, в някои от тях има добавени фибри и ценни мазнини под формата на ядки, трици, сушени плодове. Десертът може да бъде вкусени полезен едновременно, ако се прояви инициатива да е достъпен и на работното място.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Пиенето на вода на работното място бори сънливостта

Няколко чаши вода през работния ден запазват ума и тялото в пълна активност и спомагат за пречистването на организма.   виж още »

Хо-хо-хо... И на работа с махмурлук

Седем практични съвета как да скрием от шефа и колегите, че сме прекалили с алкохола. виж още »

Храни, които ни активизират на работното място

Преборете нежеланието за работа след дългата почивка с разглезващата комбинация от шоколад и кафе. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта