Регистрация

Първото котешко кафене с кауза в Южна Америка

13 Jul 2021   /   nina123   /   Видяна: 1611
Първото котешко кафене с кауза в Южна Америка

Кафене с котки позволява на посетителите си да осиновят осиротял мъркащ любимец.

 

Модата на котешките кафенета се появява преди 30 години в Източна Азия, където през 1998 г. отварят врати първите заведения, в които посетителите могат да гушкат котки докато пият кафе и хапват сладкиши. Азиатците вярват в магическата сила на котката, която може да хармонизира, балансира настроението, убива агресията и дори лекува болести и здравословни проблеми. Галенето по време на мъркане настройва вибрации, които действат позитивно на тялото. Ето как се заражда вярването, че компанията на котки в обедната почивка може да я направи по-пълноценна.

В следващите десетилетия „котешки кафенета“ се появяват в Египет, Полша, САЩ, Австралия. Дори в София отваря котешко кафене, след като собствениците на кафетарията установяват, че в заведението им влизат улични котки, радващи клиентите. Така животните получават шанс за любов и ласка, а посетителите се радват на хармонично мъркане и живата връзка между човек и животно.

Gatogcafe’ е първото кафене с котки в Южна Америка. В началото на юли 2021-а година жителите на бразилския полис Рио де Жанейро се връщат към нормалното си ежедневие след тежката Covid-19 пандемия в страната и установяват, че множество котки са осиротели и се скитат гладни и безпризорни по улиците. Тогава местно кафене решава да ги приюти и да се погрижи за тях. Но броят на четириногите драстично се увеличава всеки изминал ден. Така Гатокафе се превръща в заведение с кауза.

Каузата за осиновяване на котки от кафене. Местни доброволци кастрират и обезпаразитяват животните, които се разхождат в кафенето. Други пък се грижат за събиране на осиротели котки, които да влязат в екипа на заведението. Клиентите могат както да се радват на животните, останали без ласка, така и да ги вземат у дома си. Каузата за намиране на осиновители набира популярност за по-малко от седмица и вече десетки мъркащи гальовници имат нови грижовни стопани.

Асортимент в Gatocafe’. Котешката тематика е заложена в концепцията на заведението за отдих, където капучиното се сервира с рисунка на котка, бисквитите представляват котешки личица и дори маркерите за чаши са котки в различни цветове. Клиентите се радват на мъркаща компания, седейки върху възглавнички, имитиращи котешки пух, а около тях се разхождат и галят бъдещите домашни любимци на посетителите.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Защо котките се плашат от краставици?

Какво предизвиква в котките панически страх от краставици и защо не бива да се прекалява с шегите към домашния любимец.   виж още »

Общото между любимите животни и предпочитаната храна

Хората, които обичат кучета, са месоядни, любителите на котките наблягат на гарнитурата, а птицевъдите харесват животински субпродукти. виж още »

Хапваш, пийваш и гушкаш котки

Заведение предлага котки за гушкане докато клиентите се хранят. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта