Регистрация

Хранене според зодията: Диета за зодия Овен

26 Mar 2014   /   nina123   /   Видяна: 3877
Хранене според зодията: Диета за зодия Овен

Овните не влагат много усилия в приготвянето на ястия, но трябва да се погрижат за здравето си като си хапват червени и оранжеви зеленчуци.

Зодията има пряка връзка с темперамента и поведението на хората, с техните силни страни и слаби места; обобщава ги в поведенчески групи по възможни общи критерии – факти, с които се занимава науката астрология. Защо тогава те да не си приличат и по хранителни показатели, се пита духовитата българска астроложка Марияна Добранова. Открила общото между отделните зодиакални знаци и трапезата им, тя издава една от първите по рода книги, наречена „Зодии на вкус“. В четивото, преплело забавното и сериозното се описват традиционните типове хранене на всеки отделен знак, най-често допусканите грешки в режима, слабите места в тялото и как те могат да бъдат регенерирани чрез храна.

От 21 март навлизаме под знака на Овена – зодия, пословична с неспокойния си дух, вечната си заетост, решителността и себеотрицателността си. Но за тези качества на „рогатите животинки“ може да ви каже всеки, прочел няколко хороскопа. А знаете ли какви храни обичат Овните и какво меню е препоръчително за тях, за да се предпазят от най-често срещаните за зодията си болести? Ето тук се намесваме ние от kulinarno.bg, за да ви предадем съветите на Марияна Добранова.

Родените под знака на Овена не са придирчиви към храните на трапезата си. Те се задоволяват с нещо малко, което се приготвя бързо и може да се хапне още по-бързо. Тази черта е следствие от натовареното им ежедневие, в което няма време за официалности. Представителите на зодията никога не биха седнали да готвят за себе си – първия плод, зеленчук или бърза закуска, който им попадне пред очите в минималното време, останало им за хапване, се изяжда на мига, като целта му е да засити стомаха и да убие глада, а не да носи наслада на сетивата с вкус и визия.

Ако отидете на гости у Овен, не очаквайте да е умел готвач. Да, за вас ще се постарае, въпреки че за себе си никога не го прави, но старания без познания и опит ще доведат до нещо поносимо, може би добре изглеждащо и малко безвкусно. Така че хапнете предварително, за да не убидите домакина.

Ако вие сте поканили на вечеря Овен, то очаквайте, че или ще бъде впечатлен от всяка лесна техника, която прави ястието по-красиво и вкусно (защото не знае почти никакви техники), или няма да обърне абсолютно никакво внимание на огромната доза старание, която сте вложили, защото си няма и представа какви точно усилия се изискват за направата на дадено блюдо. Бъдете сигурни в едно – рогатата зодия няма да се забавлява на 6-часов гуляй, затова не изтопосвайте целия си репертоар наведнъж. На втория час ще чуете „Аз трябва да си ходя“.

Най-честите проблемни зони на Овните са с очите и главата, твърди авторката и обяснява, че за да не се развиват здравословни проблеми представителите на зодията трябва да си хапват повече зеленчуци, особено в оранжево и червено. Добре е морковите да присъстват в ежедневното им меню, защото каротина в тях влияе добре на зрението. Не бива да забравят също за доматите, цвеклото, лилавото зеле. Въобще всякакви салати ще ги заредят с витамини, ще вкарат повече кислород в кръвта им, а оттам и ще допринесат за мозъчното оросяване.

Овните не бива да забравят и за плодовете, като пак се придържаме към тези цветове. Портокали, мандарини, череши, праскови – колкото и да са калорични, активността на зодията позволява да се хапват повече въглехидрати. А здравословното им влияние върху организма е незаменимо.       

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хранене според зодията: Диета за зодия Рак

Представителите на зодия Рак са съвършени кулинарни естети, които имат афинитет да прекаляват със сладкото. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия Телец

Телците трябва да намалят сладкишите, червените меса и като цяло – порочното си чревоугодничество. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия Водолей

Водолеите трябва да наблягат на постните храни, зелечуците и мазните риби. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта