Регистрация

Хранене според зодията: Диета за зодия Водолей

21 Jan 2014   /   nina123   /   Видяна: 4481
Хранене според зодията: Диета за зодия Водолей

Водолеите трябва да наблягат на постните храни, зелечуците и мазните риби.

Съчетанието между кулинарията и човек от зодия Водолей е най-прекия път към откриването на храните, които ще се готвят в нашето бъдеще, смята астроложката Марияна Добранова, автор на книгата „Зодии на вкус“. Произведението й е базирано на идеята, че заради планетарното влияние, определящо всеки един от зодиакалните знаци, съществува и взаимовръзка между храните които харесват и не харесват хората от една и съща зодия. Авторката е на мнение, че астрологията изследва редица общи характеристики между отделните хора, но обръща минимално внимание на един от основните жизнени процеси, какъвто е храненето. Затова запретва ръкави и запълва тази щура информационна ниша с наблюдения от собствения си живот. А дали е права или не – решете сами.

Водолеите, според Добранова, са експериментатори и харесват нестандартното. Ако трябва да сготвят за близък човек, са способни да зашеметят околните с комбинации от продукти, на пръв поглед несъвместими помежду си. Едно е сигурно – крайният резултат ще надхвърли в положителен аспект всички очаквания. Затова, ако Водолей ви поднесе храна, не се дърпайте заради съставките на блюдото, а преглътнете предубежденията си и опитайте.

Представителите на зодия Водолей са технологично предразположени хора, така че ако ви се наложи да готвите в тяхната кухня, ще се изненадате от уредите, с които разполагат. Възможно е да ви трябва малко време докато разберете кое за какво се използва. Питайте – те ще се зарадват на проявения интерес.

Ако трябва да сготвите храна за Водолей, проявете особена креативност. Простите рецепти не го впечатляват. Блюдото трябва да е изискано, а основната му подправка да бъде фантазията. Не се притеснявайте, че може да отхвърли комбинация от горчица с шоколад например. Ако ястието е наистина вкусно, ще получите заслужените комплименти.

Когато водолеите се хранят у дома си или на работното място, не обичат да бъдат занимавани с друга дейност. Затова не ги прекъсвайте. В ежедневието си мъжете – представители на зодията хапват храни, чиито вкус добре познават. Експериментите са за пред околните. Също така се хранят по сравнително стриктен график. По-добре не се намесвайте в него. Дамите може и да оставят настрана лъжицата, за да ви обърнат внимание. Но не е сигурно.

С какво трябва да се храни Водолеят? Ето тук става сложно. Най-честите здравословни проблеми, косвено появили се поради неправилно меню, са лошото оросяване на крайниците, схващания в прасците и нарушения в правилната функция на нервната система. Затова МЕНЮТО НА ВОДОЛЕЯ ТРЯБВА ДА Е ВЕГЕТАРИАНСКО. Препоръчителните продукти за ежедневна консумация са моркови, цвекло, чушки и домати, карфиол и броколи. Зелевата салата е добра вечеря. Но малцина представители на зодията биха се съгласили с това. Мнозинството уважава всичко, което е расло на кокал и рядко си дава сметка колко нездравословно се храни. Съветът на авторката към всеки загрижен за здравето си водолей е да намали до крайност любимите си мазни меса, като ги замести с мазни риби. Все пак общото между двете е водата.

Водолеите имат навика да обявяват някои храни за табу. Когато даден продукт от тази група попадне в основата на ястие, най-вероятно ще бъде отхвърлено. Предтекстът може да е дори алергия. Тук вече ще се сблъскате с ината на зодията.

Друг полезен навик, за който винаги ще се намери оправдание, е тренировката за здраве. Пред тази възможност ще застане липсата на време, домашните задължения, моментното неразположение и още куп оправдания. Дори и да се нуждаят от спорт, ако не са си го избрали сами, водолеите никога не биха проявили постоянство и последователност. А това за жалост рефлектира върху здравето им.  

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хранене според зодията: Диета за зодия близнаци

Близнакът трябва да се храни на спокойствие и да избягва полуфабрикати. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия Овен

Овните не влагат много усилия в приготвянето на ястия, но трябва да се погрижат за здравето си като си хапват червени и оранжеви зеленчуци. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия козирог

Кореноплодните зеленчуци и киселото мляко са подходящи за зодията. Особена хранителна черта на козирозите е, че никога не биха се насладили на хапване виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта