Регистрация

Фън Шуй: Лимоните пазят от лоша енергия

08 Mar 2018   /   nina123   /   Видяна: 2903
Фън Шуй: Лимоните пазят от лоша енергия

Лимонът попива лошата енергия на хората в дома, офиса и случайните минувачи с лоши очи на улицата. А вместо нея излъчва хармония и любов.

 

Лимонът е магически плод според много азиатски и южноамерикански кутури, където киселият цитрус се използва не само като хранителен продукт, но и за предпазване от уроки, лоша енергия, черна магия – пише сайтът zdrave.to, като разказва за някои от странните ритуали, които се извършват с жълтия плод. Според Фън Шуй неговото осново приложение в дома е за трансформиране на негативизма в разбирателство и обичта. Не сте длъжни да вярвате на небивалиците, които легендите разказват. Но можете да опитате, защото пробите няма да ви костват нито време, нито пари. А щом много хора вярват в нещо, поне част от него най-вероятно е истина.

 

Лимон спира лошата енергия на прага. Това е Фън Шуй метод да не допуснете злините в дома си. Взимате един цял лимон и го режете на 5-6 кръгчета. Посолявате оголената вътрешност на всяко едно от тях и после сглабяте плода обратно докато придобие вид на цял. Следва да го поставите в неметален съд в ъгъл от апартамента, който гледа към входната врата. Смята се, че ако злонамерен човек или проклетия се опитат да се промъкнат в личното ви пространство, осоленият лимон ще погълне негативизма. Лошият човек ще си тръгне или ще влезе в къщата с добри мисли и намерения. Желаното зло пък ще се трансформира на благословия.

 

Лимон в стаята сплотява семейството. Най-добре да си имате лимоново дърво, което плоди, но малцина са такива късметлии. Достатъчно е да поставите половинка разрязан лимон във всекидневната или спалнята. Така конфликтите ще утихнат и ще се възцари хармония. Колкото по-напрегната е била атмосферата, толкова по-бързо лимонът ще изсъхне или ще се започне да се разваля. Не го дръжте в несвежо състояние, ами заменете с нов.

 

Лимон със сода отмива злини. Ако недобронамерен човек е пипал ваш предмет, след това можете да му направите магическо прочистване като го измиете с лимонова вода. На 1 с.л. лимонов сок се слага 1 щипка сода. След това предметът се измива ритуално с тази смес и не се изплаква веднага. След отмиване под течаща вода, лошият му заряд отива в канализацията.

 

Носене на лимон против уроки. Пъхнете цял лимон в чантата или джоба на дрехата си и го носете със себе си щом излезете. Смята се, че той ще ви пази от зли очи, лоши хорски намерения и дори природни бедствия. Колкото повече негативна енергия срещнете, толкова по-бързо плодът ще се скапе. Изхвърлете го далеч от дома си, някъде в обществен контейнер и ако сте доволни от резултата, заменете с нов.

 

Лимонови листа оправят проблемите в леглото. Кипнете 5-6 лимонови листа в 150 мл вода и след като поврат 3-4 минути, охладете отварата до приятна температура и я изпийте. Правете това 7 поредни вечери, а също можете да накрате и половинката си да го стори. Любовният ви живот ще се подобри, дрезгите ще утихнат, а сутрин ще се будите прегърнати в хармония.

 

Лимонов сок за прочистване и добро настроение. Тази модерна тенденция, която мнозина са приели днес като здравослвен начин на живот и полезен старт на деня, в практикувана още преди 3000 години. Тогава китайците са вярвали, че изчистват тялото си от лоши мисли, микроби, остатъчна умора, проклятия. И са готови да посрещнат новия ден със сила и позитивизъм. За целта сокът от половин лимон се смесва със 100 мл топла вода (30-40 градуса) и се изпива на малки глътки.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Фън Шуй съвети за вашата кухня

Не разполагайте кухнята срещу тоалетната или в северозападната част на апартамента. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта