Регистрация

Три хапки спасяват от преяждане

13 Jun 2018   /   nina123   /   Видяна: 1844
Три хапки спасяват от преяждане

Как човек се засища с три хапки и след това е склонен да не изпитва глад?

 

Теорията на трите хапки произхожда от племената на германите, а днес се е превърнала в модерен метод за убиване на глада. Всеки иска да се наяжда с минимални количества, да чувства ситост и да потиска апетита си, вместо да се нахвърли на ястията по време на трите основни хранения. Вече има как.

 

Кога се ядат трите хапки за убиване на апетита? Тъй като стомашните сигнали за ситост се възприемат от мозъка и връщат усещането за наяденост около 20 минути след приемането на първата хапка, то трите хапки се изяждате 20 минути преди сядането на трапеза. Така тяхното въздействие се активизира точно когато дойде време за активното хранене. Всяка от тях трябва да се сдъвче по 30 пъти.

 

Какво представляват трите хапки? Това трябва да са три хапки от различни по вид продукти, несъвместими според теорията на разделното хранене. Изберете например месо, хляб и друг въглехидрат като картофи или ориз. Яйце или сирене също върши работа. Идеята е, че трите хапки са прекалено малко количество, за да навредят на стомаха ви и абсолютно достатъчни по размер, че да активизират усещането за ситост. Когато храната е от различен вид, тя натоварва повече, защото алкално-киселинният състав на соковете, които се отделят за разграждането ѝ, е различен. Често при „лошите“ комбинации стомахът се подува, отделят се газове и се чувства общо преяждане и дискомфорт. Ако го направите обаче с количество от само 3 супени лъжици, ситостта ще е пълна, но не и проблемна.

 

Какво се постига с трика на трите хапки? Ефектът се усеща още от първия път на 20-тата минута. Така ако имате лоши хранителни навици като късно преяждане със семейството пред телевизора вечер или пък прекаляване с количествата на закуска, можете да се отървете от тях без глад и нужда от впрягане на цялата воля. С времето разширеният ви от неправилно хранене стомах ще свикне с по-малки дози и така ще намалите приема на калории. Не забравяйте обаче, че разнообразното и пълноценно хранене е гарант за вашето здраве, а не гладуването и лошите комбинации, с които да надхитрявате апетита си. Така че НЕ привиквайте към постоянно прибягване до трите хапки, а си оставете хитринката за важни случаи.

 

Германите са използвали трите хапки, за да победят нуждата за храна по време на походите си. Така войните изяждали по-малко и оставали в постоянна кондиция.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Храни, които може да се ядат на корем

Храни, от които не се дебелее!   виж още »

Борене на глада с храна

В успешната диета не се гладува, а се наяжда с пълноценна храна до пълно усещане за ситост. виж още »

Да надвием с хитрост среднощния глад

Какво да правим когато гладът не ни дава мира в леглото. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта