Регистрация

Трикове за топли сандвичи от препечени филийки

29 Nov 2022   /   nina123   /   Видяна: 1905
Трикове за топли сандвичи от препечени филийки

Бързи и различни филийки и сандвичи с тях за вкусно прихапване в утрото на натоварения делник.

 

В забързаното ежедневие топлите сандвичи са идеална закуска за големи и малки, но трябва да се приготвят наистина бързо, за да не отнемат време от натоварения ден. Тостерът улеснява процеса, но еднообразието от печен хляб, намазан с масло и топинг от сирена, колбаси или сладка омръзва бързо. Необходимо е разнообразие, което обаче да не изисква по-ранно ставане от леглото. Ето 5 идеи как да си направите бързи топли сандвичи от печен хляб за закуска без да губите излишни минути в готвене. Така можете да редувате всеки делничен ден, за да има креативност в менюто ви.

Рецепта за традиционни принцеси с яйце, сирене, кашкавал и чубрица както ги готвим вкъщи

1. Печени филии в обърнат тостер. Ако се чудите каква е ползата от това да сложите тостера си легнал с отворите хоризонтално към вас – сега ще обясним. Вземете две филийки за двете гнезда. Намажете с малко масло от едната страна, поръсете с чубрица, мащерка или друга подправка и сложете по плочка кашкавал или слайс кашкавал за сандвичи. След това обърнете тостера, за да се окажат гнездата му хоризонтално. Пъхнете така оформените сандвичи и пуснете. Долната кора ще се запече, защото е по-близо до реотаните. Кашкавалът и маслото върху горната част ще се отпуснат и ще се запекат леко. Ето ви филийки без да се налага да загрявате фурната и да ги чакате да прекарат 10 минути в нея. Идеята пести време и дава вкусен резултат.

Домашно приготвени препечени филийки с топинг от сирена, които могат да бъдат поднесени вместо пица

2. Цял пълнен хляб на фурна. Това е практично решение за повече гърла. Не си заслужава да чакате 4, 6 или 8 филийки да се изпекат по двойки. Затова ако готвите за повече гърла на закуска, опитайте този трик. Вземете си един цял ненарязан хляб – може да не е от най-големите, ако смятате, че ще ви е много. В днешно време се намират хлябове във всякакви размери. След това с нож нарежете на филийки, но не до край, така че долната кора да държи хляба цял, а в сърцевината му да има прорези. Тях напълнете с резени масло, кашкавал, колбас, слайсове домат или друго по желание. Намажете кората с масло и пъхнете във фурна на 200 градуса. След 10 минути ще имате готова закуска за цялото семейство или компанията.

Вижте как приготвихме у дома подобен сандвич само от хляб, кашкавал и подправки

3. Тост на гофретник. Това пък е приложима идея, ако правите топъл сандвич само за себе си или за дете у дома. Намажете едната филия с масло, сложете колбас и кашкавал, захлупете с втора и пъхнете в гофретника или скарата за месо. Притиснете плътно и след няколко минути извадете. С този трик можете да заместите традиционния сандвич мейкър, за да поднесете на мъничето си нещо различно на вид, макар и еднакво по състав с традиционните сандвичи.

Ако пък имате повече време, направете си любимите ни принцеси с кайма, кашкавал, лук и яйце

4. Препечени филии на тиган с масло. Опитайте първо да намажете филийките двустранно с масло, а след това да ги положите в сгорещен на умерен огън тиган с незалепващо покритие. Оставете да се запекат до желаната готовност и обърнете. По желание можете да гарнирате с твърди сирена, саламчета и зеленчуци изпечената страна. Можете да оставите и просто на масло. Вкусът е много различен, защото се получава особено хрупкава външна част на хляба, но пък мека и много ароматна маслена сърцевина. Дори и поръсена с шарена сол една такава филийка може да плени сетивата.

Домашни печени филии с луканка, масло, кашкавал и краставички

5. Печени панирани филии. Ако пък сте любители на пържените филийки на баба, но нито ви се занимава с пържене рано сутрин, нито желаете да се храните с тежки и мазни ястия на закуска, можете да си изпечете панираните филийки. Използвайте по-малко количество яйце и не слагайте мляко, за да не стане глетав хлябът в сърцевината си. Оваляйте хляба в разбито яйце (ако ще сервирате в сладък вариант, можете да добавите ванилия или канела към яйцата) и после изпечете на намазан с масло тиган или върху хартия за печене на фурна. С този вариант добавяте и ценен протеин към закуската.

Какви филийки обичате да си хапвате, споделете във facebook страницата на kulinarno.bg

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Филийка в тостера – и канцерогенни елемети навсякъде

Хапвайки препечен хляб, насищаме тялото си и въздуха с канцерогенен химикал.   виж още »

Препечена филийка имитира женското междукрачие

Амазон пусна тостери по 35 долара, печащи филии като женски „розети“. виж още »

Кой и как е измислил сандвича

Хавайските острови са били наречени Сандвичеви при откриването си. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта