Регистрация

Този уикенд: Да си направим палачинки

05 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 3528
Този уикенд: Да си направим палачинки

Сладки и солени палачинки предизвикват апетита на малки и големи.

 Не е тайна - палачинките са любимата закуска на малки и големи, на майки и деца, на баби и внучета, а най-подходящото време за приготвянето им е уикенда, когато цялото семейство има достаtъчно време да се събере на трапезата и да сподели радости и тревоги в един просточовешки обичай - наяждането с нещо вкусно, миришещо на домашното огнище. А какво по-сплотяващо от сутрешни палачинки? Оставяме на вас да изберете своя вкус:

Да започнем от първа фаза - замесване на тестото за палачинки. Докато бабите ни учат как да използваме цели яйца, то американският модел ни съветва да се справим само с белтъци, за да си гарантираме една различна субстанция за бухнали и порести палачинки, в които се слагат само белтъци. Този вид тестена закуска радва с тънкост и пори, така че, ако е по вашия вкус - ето как се прави тесто за порести палачинки.

Ако искате да се придържате към народната традиция, то не се свенете да вложите онези продукти, които ще направят закуската ви още по-питателана. За тук си трябва кисело мляко и домакинска енергия. Разбийте добре яйцата, а след това изпечете вкусните изделия по този начин за правене на палачинките на баба. Можете също да опитате варианта с по-евтини, но също така ефективни продукти за палачинки.

Искате ли идеята ви да е в по-щура вариация, където видът на брашното е от значение? И тук си има тънкости. Креолските картофени палачинки са перфектно решение за хора на безглутенова диета. Можете да се възползвате от варианти в люто или с неутрален вкус. Щом обичате плодове, към тях можете да прибавите сос за палачинки от ябълки и круши. Или пък да се съобразите с модата, за да потопите картофените палачинки в бита сметана.

Но да оставим за миг сладкишите и да се насладим на една разкошна идея за палачинки в солен вариант. Те са с плънка, която съчетава месо и сирене и гали сетивата. Ето ги и тях - палачинки с месно-кашкавалена сърцевина и сос. Модерните кулинари предлагат още и вариант със странната кръстоска между бекон и ябълки, която създава едно усещане за палачинка от Североизточна Европа.

Но все пак много деца приемат палачинките за най-вкусната семейна закуска, а малчуганите обичат сладкиши. Така че за тях би трябвало да се постараем повече. Ето ги в сложния вариант - двойно запечени палачинки с неустоим сладък пълнеж. Ако обвиете плодове в тях, също не бихте сбъркали - рецептата е за хърватски палачинки с плодова сърцевина. Феновете на американската мода могат да опитат още един вариант на домашни палачинки с плодове.

Екипът на kulinarno.bg ви желае сладък уикенд, изпълнен с палачинкови удоволствия и семейна радост.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Шеф Силвена Роу разкрива тайните на наистина пухкавите палачинки

Домашни палачинки с извара, бакпулвер и бити белтъци напомнят за пищен облак в чиния.   виж още »

Любопитни факти за палачинката

Любопитно за палачинките и забавни рекорди с палачинки.   виж още »

Рецепта за гювеч за цялото семейство

Това са рецепти за месни, сиренени и постни гювечи, които лично kulinarno.bg приготви в кухнята си, за да ви покаже как се правят на практика. Рецепти виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта