Регистрация

Секс лекува хранителните разстройства

14 Mar 2014   /   nina123   /   Видяна: 3198
Секс лекува хранителните разстройства

Телесните близости, свързани с отделянето на хормона окситоцин указват благотворно влияние върху хранителния режим.

Митът, че „със секс се отслабва“ може да се окаже и доста верен. Създаден като шега и доразвит с твърдението, че по време на полов акт няма как да не се изразходват калории – действие от което се смъкват мазнинки и килца, днес го срещаме в доста по-разгърнат и правдоподобен вариант, подплатен с научен труд и изводи на два независими изследователски екипа от Австралия и Великобритания, чиито открития се публикуват в електронния вариант на най-утвърдената медия на Острова – Би Би Си.

Първи островитяните забелязали взаимовръзката между типа хранене на хората, тяхната полова активност и отглеждането на дете. Затова техният проект старирал още преди четири години и имал за цел да докаже, че жените, които наскоро са станали майки или пък водят бурен интимен живот отслабват повече, въпреки спазването на по-малко диети, както и не се чувстват така нещастни от външния си вид, както онези представителки на нежния пол, които страдат от нещастна любов, нямат собствено бебе или пък не се мятат в леглото за креватни удоволствия по няколко пъти седмично.

Били открити взаимовръзки, които доказват, че въпреки начина си на хранене и натрупаните килограми, майките и сексуалните хищнички не спазват така често диети, не се притесняват от тялото си и са склонни да си угаждат на вкуса, без да се притесняват от броя на калории в блюдото. При тестове тези жени проявявали по-малка доза суета, повече самоувереност, но най-важното – психическото им състояние било такова, че доказвало, че не биха застрашили здравето си, за да се подложат на хранителен режим, който да ги „разхубави“. Учените определили, че тази категория дами няма потенциал да развие анорексия или болимия.

Австралийските им колеги пък открили влиянието на хормон, наречен ОКСИТОЦИН, който се отделя в големи количества при жените по време на и малко след полов акт, както и при раждане и в първите месеци от кърменето. Той се нарича още „ХОРМОН НА БЛИЗОСТТА“, защото неговото производство е свързано със силните чувства от контакта с обичан човек, пък било то собствената рожба по време на хранене от майката или интинмо преживяване с любимия.

Оказало се, че окситоцинът действа благоприятно на храненето дори на дамите, развили анорексия или болимия, на всички онези, които са свикнали да утешават мъката с храна или да злоупотребяват с количествата и броя на храненията за деня. Затова и се обмисля вариант, при който той да се синтезира за лечение на психо-хранителните болести и разстройства.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хранене при стомашен вирус и разстройство

Диарията при деца и възрастни изисква внимателен подход към избора на менюто.   виж още »

Наядената жена по-гладна за секс

Когато дамите напълнят стомаха си, вече са наистина готови за интимност. виж още »

За цвета на храната и сексуалната нагласа

Ако партньорът посегне към патладжани и цвекло – изживяването ще е вълнуващо, ако се нахвърли на червено месо – очаквайте животинска първи виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта