Регистрация

Сбъднати Сладки мечти и детски усмивки на 1-и юни

29 May 2020   /   nina123   /   Видяна: 2239
Сбъднати Сладки мечти и детски усмивки на 1-и юни

Защо децата празнуват на Първи юни и как Sweet Dreams зарадва малчуганите?

 

В далечната 1925-а година в Женева се провежда Световната конференция по въпросите на детското здраве. В рамките на няколко поредни дни делегати от цял свят обсъждат благата на детето – кое е най-добро и най-правилно за растежа, развитието, физическото и психическото здраве на подрастващите. За първи път светът е обединен в търсене на правилното отношение и комплекс от грижи към подрастващите. Като плод на множеството срещи и разговори в рамките на Конференцията се подписва Декларацията за правата на детето – първия в света общ документ, целящ да гарантира на невръстните хора право на грижи, хранене, развитие, здраве, забавление, добро и отговорно отношение. Човечеството разтваря ръце, за да приласкае най-малките и да се постарае за тяхното благоденствие.

 

В следващите години страните от Социалистическия блок започват да честват Деня на детето като всяка държава определя своя дата между средата на май и средата на юни. През 1950-а година над 50 страни, предимно в Европа, обявяват 1-ви юни за Международен ден на детето, а милиони деца продължават традицията и до днес.

 

За малките е важно да има празник! Когато се заговори на дете за конференция или декларация, често информацията се изправя пред стена от неразбирателство. Но щом се спомене думата „празник“, очичките на мъниците блесват, а съзнанието рисува забавления и вкусотии върху фон от детски смях и жива глъчка. Днес, макар и в реалност на извънредна ситуация, децата отново очакват денят да бъде празник. А какво е празник без сладкиши?

 

Индивидуални близалки с именаИндивидуални близалки с героиСладкарска работилница Sweet Dreams се включва в неписаната инициатива за детски усмивки, като предлага няколко празнични варианта на десерти – непринудени, но в унисон с настроението за парти. Не е тайна, че сладостта е част от купона. Ето защо едни избраха да поглезят езичета с близалки. Десертът на клечка може да се поднесе в няколко варианта – като бял карамел, украсен с любимите приказни герои, поименно предназначен за всеки от компанията празнуващи или декориран с шарени пръчици за настроение на окото.

 

 Ръчни близалки със замръзналото кралство

 

Ръчни близалки от шоколадШоколадови попсове от sweet dreamsСладки попсове с повечко лукс. Такива са близалките, направени от белгийски шоколад. А ако искате по-голям десерт на клечка, то цяло кексче може да се превърне в близалка. Вариант на елегантното червено кадифе в мини форма се тунква с бял или кафяв шоколад – нека е изненада какво се крие под сладката коричка. А на финала – малко детски спомени с разноцветна декорация.

 

Топъл сладолед от кексче с крем и шоколадова обвивка. Ето начин да се хапва сладолед без опасност за гърлото. Ако една близалка изглежда малко за празничното подслаждане, то Sweet Dreams сбъдва и по-обемни мечти, поднасяйки кексчета на клечка, оформени като сладолед. Можете да опитате десертчетата в два варианта – червено кадифе с крем сирене или пандишпанови блатове с крем с парченца шоколад.

 

 Тунквани кексчета от sweet dreams

 

Ако желаете някои от ефектните сладкиши да бъде изненада за вашето мъниче или десерт на организирано парти, то можете да ги поръчате на фейсбук страницата на Sweet Dreams. Сладки мечти и kulinarno.bg пожелават на всички малчовци и малчугани безгрижно детство, изпълнено със здраве, смях и весели игри!

 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Позабравените любими сладкиши от детството

Любими детски сладкиши и соцдесерти, които останаха в миналото или все още се появяват на трапезата на българина.   виж още »

Меденки от Sweet Dreams – за първия учебен ден или прихрупване през междучасието

Домашните меденки на Сладки мечти превръщат тръгването на училище в сладко удоволствие.   виж още »

Домашно дулсе де лече или как се прави карамел от кондензирано мляко

Как се прави карамелизирано кондензирано мляко и сладкиши на Sweet Dreams с дулсе де лече?   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта