Регистрация

Първобитна диета – нов хит за отслабване

01 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 4810
Първобитна диета – нов хит за отслабване

Ако се храните като хората от каменната епоха, ще свалите по-трайно мазнините и ще защитите сърцето си.

Преди четири години странен хранителен режим втрещи модерното общество. Тогава учени от Каролинския институт в Стокхолм публикуваха Диетата на първобитния човек, като обясниха, че са категорични, че тя ще помогне на хиляди хора по света да предпазят сърцето си от вредните влияния на съвременните продукти върху сърдечно-съдовата и кръвоносната система, вътрешните органи и образуването на целулит. Изследователите заявиха, че само три седмици на този лек график ще накарат организма да се почувства като нов и всеки модерен човек на възраст над 15 години трябва веднъж на няколко месеца да се поставя на странната диета.

Хранителният режим на първобитния човек включва продуктите, които са се намирали в неговия ареал. Това са предимно плодове и зеленчуци, яйца на птици и леки меса, преминали през оскъдна термична обработка. Затова и първобитната диета се състои именно от тези компоненти. Тя забранява млечните продукти, голяма част от зърнените култури, модерни ястия и методи на готвене като печене на микровълнова фурна, бланширане и карамелизиране, приемане на пастьоризирани и консервирани храни.

Диетата на неандерталеца, както още я наричат, е индивидуална за всеки човек, в зависимост от местообитанието му. Решилите да се подложат на нея трябва да разберат какво са яли предците им, населявали тези земи 15 хилядолетия преди настоящето. Затова и подобен хранителен режим се изготвя от специалисти, които знаят кои са местните билки, растения, плодове, зеленчуци и животни и какви видове процеси са използвани за обработката на дадения продукт.

Праисторическата диета бе изследвана от още един екип, чиито изводи бяха изнесени на бял свят преди броени дни. Експертите от Лондон заявиха, че освен за прочистване, каквото със сигурност се постига чрез режима, на него може да се заложи и в борбата с натрупаните подкожни мазнини, мазнините около вътрешните органи и най-вече мастния пояс на ханша и талията, който притеснява редица дами на средна възраст.

Изследванията показват, че диетата действа бавно, така че ако не използвате режима за прочистване, то ще ви трябват минимум три месеца упорство, за да отчетете задоволителни резултати. Но хубавата страна на проявения инат е, че в последствие не се наблюдава познатия йо-йо ефект, защото организмът се мотивира трайно да влезе в нови по-здравословни норми. Ето и какво ще постигнете в замяна на труда си:

След втория месец вече ще сваляте средно по килограм и половина на всеки тридесет дни. За половин година ще установите, че обиколката на талията ви е спаднала със средно 20%, което е изключително много в сравнение с обещаващите резултати от други диети. Освен това ще можете да се радвате на повишена физическа издръжливост, защото излишните мазнини няма да пречат по време на спортните ви усилия.   

ПОДОБНИ СТАТИИ

Бил Брайсън: Човечеството не е променило храненето си от Древността

Хората консумират едни и същи хранителни продукти от появата си до ден днешен.   виж още »

Чаша кефир преди лягане за перфектна фигура

Вълшебна напитка с кефир, мед, канела и джинджифил помага при изгрането на мазнини и допринася за дълбок и спокоен сън.   виж още »

Диета Лилън без намаляне на порциите

Хранителният режим на Лиса Лилън сваля до 10 килограма месечно, а изисква само съобразителност. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта