Регистрация

Подходящият плод според зодията

31 Aug 2017   /   nina123   /   Видяна: 2747
Подходящият плод според зодията

Кой плод помага на всяка зодия за добро настроение и здраве.

Спорно е дали реално има връзка между зодиакалните знаци и вкусовите навици на хората, защото те се формират от различни критерии и възможности, но поне е ясно, че на еднаквите зодии действат сходни по природа елементи. Затова сайтът Edna.bg търси взаимовръзката между най-полезния плод за човека и неговата зодия. Оказва се, че що се отнася до настроение, здраве и вкусове наистина може да бъде проследена тенденция. Затова изданието описва кой е най-полезният плод за всяка зодия. А на читателите остава преценката дали това реално важи за тях. Ето към кои дарове на природата е добре да посяга всяки зодиакален знак:

Лимонът уравновесява овена. Оказва се че на пръв поглед киселият плод може да се пребори с лошото настроение при овните. Чаша лимонов сок с вода или просто няколко резена от цитруса, хапнати със заливка от мед активизират мисълта и носят удещане за щастие.

Бананът се грижи за чения дроб на телеца. Телците са любители на сладкишите. Техните най-чести здравословни проблеми са свързани с черния дроб. Бананът се явява за рогатия представител на зодиака едновременно като сладкиш, но с по-ниско съдържание на захари и като лечител на натоварения от вредни хранителни навици черен дроб. Така че плодът е истинска панацея за тази зодия.

Мангото енергизира близнаците. Представителите на зодията са непокорни, витални, винаги търсещи и имат навика рядко да си почиват. Мангото ги зарежда с необходимата им енергия, като освен това повдига нивото им на самоувереност. Така близнаците по-лесно постигат целите си и по-концентрирано успяват да си поставят нови.

Бромелинът в ананаса се грижи за фигурата на рака. Раците обикновено нямат проблем с наднормено тегло, но обичат да изглеждат добре. Това е една от най-суетните зодии, а ананасът, със своите витамини и микроелементи, подпомага разкрасяването им. Бромелинът в него, познат още като бромелаин, извайва фигурата, а сладостта и екзотичността на този плод наистина радва рачешките сетива.

Кокосът мотивира лъвовете. Темперамента на тази зодия обича плажове и всичко свързано с луксозни морски изживявания. Кокосът им напомня за вълни, слънце и коктейли. Той ги мотивира да мечтаят и творят, хармонизира светоусещането им и ги прави романтици.

Ябълката стимулира рационалното мислене при девите. Неслучайно библейската зодия се свързва с библейския плод. Девите умеят да действат по график, а ябълката е онази полезна хапка, която им дава витамини и енергия, за да се справят в очертаните норми. Освен това се грижи за здравето им, защото те понякога забравят да го направят.

Крушата засилва комуникативните способности на везните. Важно за зодията е да контактува с хора и да използват личностните си качества в разговори и кореспонденции. Обикновено такава е професията на везните. А крушата спомага именно за свободното взаимоотношение с околните. Освен това сочният роден плод стимулира креативността и обостря умствената активност.

Грейпфрутът гаси яростта на скорпиона. Всички знаем колко ядосан може да бъде един скорпион, ако нещата не се случват по неговия начин. Страхотният природен лек за борба с гнева на тази зодия е половинка грейпфрут, затова е добре скорпионите винаги да имат от плода в запас. Така ще си спестят много нерви и изречени обиди и наскърбления към близките хора.

Нектарините повдигат либидото на стрелеца. Добре е стрелците да знаят, че най-подходящата за тях храна преди полов акт са именно нектарините. Те действат еротично на зодията и освен това повдигат нивото им на обичливост към околните. Препоръчват се и на майките и бащите, които наскоро са се сдобили с чадо. Плодът отключва особена нежност в тях.

Нарът се грижи за сърцето на козирога. Независимо дали козирозите имат здравословен сърдечен проблем или неволи в любовта, добре е да си хапват нар, ако искат да се предпазят от здравно и емоционално влошаване. Освен това червените зрънца ги правят по-спокойни и щастливи.

Прасковите градят характер при водолея. Често представители на зодията страдат именно заради предаването на собствените си принципи. Хапването на праскови ги прави по-разумни и обостря мисълта и възприятията им към околния свят. Така водолеят може да поправи грешката си по най-правилния начин и да се застрахова от нейно повтаряне.

Киви поддържа цялостното здраве и виталност на рибите. Това е един от най-болнавите знаци в зодиака. Кивито пък е най-богатия на витамин С плод, който укрепва имунната система и стимулира работата на ума и тялото. Уморителното ежедневие на рибите се нуждае от това презареждане.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Перфектната закуска според всяка зодия

Кои зодии копнеят за вкусно и здравословно първо ястия и кои бленуват да закусят все едно се хранят за последен път?   виж още »

Хумористични начини на готвене според зодията

Ракът се чуди къде му е кухнята, скорпионът се снима със сготвеното от другте, а водолеят има специална песен, която трябва да пусне на всяко ястие. виж още »

Коя зодия какъв шоколад предпочита?

Рибите обичат да комбинират какаото с кокос, козирозите - със сол, а близнаците - с чили. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта