Регистрация

Оправете настроението и интимния си живот с тези храни

12 Sep 2018   /   nina123   /   Видяна: 1547
Оправете настроението и интимния си живот с тези храни

Яйца, риба, месо и семена връщат настроението след лятната ваканция и подсилват половата мощ.

 

Вече е доказано, че ефектът на лятната ваканция трае около 4 дни – време твърде малко, за да покажем максимума на работното място и в леглото. Въздействието на почивката обаче може да се удължи, като хитро се използват някои храни, които отключват определени хормони. Ето и на какво да наблегнете в първите седмици след ваканцията, за да се чувствате енергични, секси и обичащи по-дълго време.

 

Търсете продукти, които влияят отприщващо на нивата на допамин и ендорфин. Тези два хормона са взаимно свързани и отговарят за усещането за сигурност и щастие. Според нивата им в тялото човек може да се почувства в пълна еуфория и да изпитва безпричинно щастие или ледено спокойствие в продължение на часове. Допаминът отговаря за вътрешната хармония, а ендорфинът се отделя обикновено след приятен секс или просто ласки с любимия човек.

 

Протеиновите храни отприщват допамина. Хапването на месо, яйца, риба и семена превръща хората в щастливи полови атлети. Немазните мръвки помагат за правилното оросяване на крайниците и на половите органи. Морските дарове могат да ви превърнат в завидни креватни магьосници. Неслучайно прочутият любовник Казанова е хапвал всеки ден стриди. И за да имате енергия, е нужно да съчетаете рибните продукти и месото с някои семена – чиа, киноа, елда, кафяв ориз – те ще ви дадат силата да сбъднете мечтите си.

 

Плодовете и ядките провокират отделянето на ендорфина. Важно е да хапвате в междинните хранения плодове от един и същи вид. Ако сте по-гладни, вместо тях изберете сурови ядки, най-добре сушени без сяра. Така спомените за приятната почивка, която остава в миналото, ще се възвръщат с най-ярките си удоволствия. Ще забележите, че седите на работното място, втренчени в Нищото, и се усмихвате. Ако не вярвате, опитайте за няколко дни.

 

Ограничете алкохола в моментите, когато сте потиснати. Човек е свикнал да си налива по чашка, за да облекчи нервната система и да прогони мрачните мисли. Този ефект обаче е кратък, а последиците са точно обратното – дълги и депресиращи. Градусовите напитки наистина отпускат нервната система, забавяйки движението на импулсите по нея. Но те имат и друга вреда – отключват хормони, които възпрепятстват отделянето на допамин. И щом нервите заработят правилно, освободени от алкохолното влияние, те се изопват до максимум.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Пет билки, които правят жените щастливи и спокойни

Босилек, розмарин, бабини зъби, дяволска уста и лавандула карат дамата да се усмихне. виж още »

Сладкишите носят щастие и любов

Красиво направеният десерт навява усещане за детска безгрижност. виж още »

Здравословно хранене - прекият път към щастливия живот

Макар и да сме в края на март, все още можем да кажем, че годината е в началото си, а настъпващата пролет съвсем ни помага да избистрим умовете си и д виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта