Регистрация

Носати мечета хапват ледени бонбонки

26 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 4258
Носати мечета хапват ледени бонбонки

Сладоледено парти си спретнаха животни и хора във Виенския зоопарк.

Ако българското лято стана емблематично с липсата на поредица от топли дни и множеството напоителни валежи, които се изливат в последните месеци, то в Централна и Западна Европа хората масово пропищяха от жегите. Високите температури сломиха и настроението на обитателите на зоопарка във Виена и превърнаха сладките пухчовци в унили и неприветливи същества, които далеч не зареждат с добро настроение малчуганите.

Затова експерти по обгрижването им взеха нетрадиционното решение да зарадват животинките с най-искрената и забавна детска лятна храна – а именно сладоледът. Екипите се мобилизираха да създадт леденото удоволствие за всеки вид така, че да не повлияе негативно на здравето, като същевременно наподобява играчка и най-важното – успява да разхлади палавите представители на фауната.

Група децата бяха особено изненадани, когат към тях се запъти компания маймуни със сладоледи на клечка в ръка. При едрите бозайници се появиха ледени блокчета със снопчета замразена трева в тях. Новозеландската кеа пък имаше честта да се наслади на шарен леден коктейл. Възторжен интерес будеха носатите мечета, които си спретнаха лудешка игра със замразени плодови топченца, които в последсвие схрускаха. Взимайки пример от животните и посетителите се запасиха с летния десерт и постепенно умората от жегата премина в импровизирано сладоледено парти, в което участваха и хора, и животни.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Кучешки чай гарантира свеж дъх и здрав косъм

Специален чай за кучета подобрява външността на четириногите и пази моравата от препикаване. виж още »

Практични в кухнята – научи се да замразяваш

Няколко полезни съвета със замръзнали хранителни продукти. виж още »

С какво да храня домашния си заек

Плодове, зеленчуци, семена, витамини и дрожди влизат в менюто на зайците. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта