Регистрация

Натикай в хляба и хапни!

15 Oct 2019   /   nina123   /   Видяна: 1684
Натикай в хляба и хапни!

Нарежете хляба на полуфилийки или подредете остатъците на куличка и вмъкнете всички продукти, за които ви хрумне.

 

Често не остава време за готвене. А още по-често се оказва, че продуктите, които трябват за направата на храна не са в наличност, за да се изпълни рецептата. Тогава идва ред на импровизацията и пак се стига до домашни сандвичи – печени на фурна, на тостер и намазани с масло, лютеница и добавки или просто обгръщане на голата филия с малко идеи, които се намират измежду рафтовете на хладилника. Днес обаче ще ви дадем идеи за пълнен хляб. Решава проблема и е доста практично... стига да имате хляб, разбира се.

 

Може ли да се пълни хляб на филийки? Ако сте си купили нарязан, който е по-често срещан, това не е проблем. За пълнения хляб, освен самият той, ще ви е нужно и алуминиево фолио. Просто редете филиите една върху друга на кула, като си оставите част от фолиото да стърчи от страната, към която ще ги завиете.

 

Идеята на пълнения хляб. Това е модерно (предимно студентско хрумване), че застоялият хляб може да се превърне в идеална пица или основно за 3-4 души. От хладилника се изрива всичко – яйца, колбаси, масло, зеленчуци и се започва с импровизацията като хлябът се маже с масло (в по-бедняшкия случай се покапва с олио) и се пълни (или по-точно) реди с останалите продукти. На финала може да се залее с разбити яйца или още по-добре с разбити яйца с мляко. После се запича и е доста по-вкусен от някои квартални пици или баници.

 

Видове хляб и пълнене. Ако хлябът е цял или половинка, разрязвате на филийки почти до долната кора. Между всеки две натиквате продукти, които ви харесват и имате – ленти кашкавал, бекон, масло, всякакви сирена, резени зеленчуци. После поливате (ако има с какво), завивате във фолио и запичате. Една от най-добрите заливки е масло с чесън и подправки – прави ястието изумително вкусно. Друга – гореспоменатите яйца или яйца с мляко. Лесно и апетитно.

 

Подобрения в топлите сандвичи. Все пак и продуктите си имат значение. Маслото прави уникално хрупкавата коричка и мека и сочна сърцевина. Ако сте кулинарен експериментатор, ще заложите на балканска чубрица, шарена сол, мащерка, лют пипер. Вкусът се вдига с класи, а задушеният във фолио сандвич се ароматизира идеално. Резени краставичка или чушка се връзват по-добре от домат, защото някои зеленчуци пускат прекалено много вода и оглетяват хляба. Киселите краставички са идеални, но ги отцедете добре.

 

Сандвич от хляб тип баница. Това се прави с цял хляб – отрязвате горната кора, издълбавате хляба и остава само кора за коруба. Тогава си разбивате яйца и сирене в купа и натрошавате там и издълбаната сърцевина. После пълните кората и печете. Това ястие обаче се готви на 160 градуса за повечко време, защото кората лесно изгаря, а сърцевината трудно се пече. Но пък си заслужава чакането.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Лавашът – готова основа за домашен фаст фууд

Как да си направим пици и сандвичи от лаваш? Хитри идеи за ордьоври с лаваш. виж още »

Клуб сандвич – Ню Йоркското тестено изкушение

При Клубът редовете хляб са задължително три, а в плънката има месо, листен зеленчук и сос. виж още »

Къде какви сандвичи ядат

Сандвичът – носител на модерното, съчетано с етническото в различни крайща на света.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта