Народна Панацея с чесън и вино за здраве
Тинктура от вино и чесън повишава здравето на всички органи и системи.
Миналото предава своите уроци, открити от хората преди навлизането на иновациите в живота. И преди векове болни е имало, и преди векове са се лекували въпреки липсата на профилирани болници, поликлиники, редица изследвания и медикаменти. За едно от най-ефективните лекарства при редица болести, днес обявено за българска Панацея, ще ви разкажем сега – това е тинктура от чесън.
Как се прави лекарство от чесън и вино? За да си направите тинктурата са ви необходими 12-16 сочни скилидки чесън, по възможност домашно отгледани. Китайският чесън на родния пазар е с ниски качества и съдържа вредни остатъци от отглеждането и обработката си. Затова не посягайте към него не само в направата на домашни лекарства, но и когато готвите. Скилидките чесън се обелват и се режат на четвъртини. Слагат се в голям стъклен буркан с обем около литър. До резката на гърлото се налива домашно червено вино. Не е нужно да търсите бакхусов еликсир с отлични вкусови качества. Заложете просто на производство, което не е фабрично.
Отглеждане на отварата. Бурканът се поставя на тъмно или сумрачно място, което е една идея по-хладно от стайната температура. Обръща се всеки ден по 4 пъти в продължение на 20 дни. След това се прецежда по възможност през неметална цедка (можете да използвате тензух) и събраната течност се налива в тъмно стъклено шише с изрядна капачка. Прибира се в хладилник. От този ден отварата е готова и отгледана.
Как се приема тинктура от чесън и вино? От народния цяр се приема по 1 с.л. 3 до 5 пъти на ден. Започва се сутрин на гладно и след това на гладно между храненията. Жени и деца над 14 години приемат до 3 пъти дневно. Мъжете и хората с наднормено тегло – до пет пъти на ден. Отварата не се препоръчва за деца под 14-годишна възраст. Взима се до изчерпване на количеството и след това се почива поне 3 месеца. После може да се повтори, потрети и т.н.
За какво помага тинктура от вино и чесън? Освен че укрепва общия имунитет, бори пролетната умора, стреса, следите от стареенето на клетката, тази лековита напитка влияе благотворно на сърдечно-съдовата система, регулирайки кръвното налягане и прочиствайки затлачвания в кръвоносните съдове. Действа детоксикиращно на черния дроб, регулира стомашно-чревния тракт и функцията на бъбреците, чисти белите дробове, стимулира мозъчната дейност. Има антиоксидантни свойства. Твърди се и за противораково действие, но все още не са проведени изследвания, които да го доказват изрично. Подобрява зрението и дишането, изглажда фини бръчки, тонира неравномерната пигментация на кожата. В YouTube се откриват множество видеа, презентиращи тази тинктура като средство за отслабване и понижаване на лошия холестерол. Явно българската традиция е навлязла и в световната алтернативна медицина.
Кой НЕ трябва да приема тинктура от чесън и вино? Народните медици предупреждават, че българското лекарство не се препоръчва на хора със стомашни проблеми като язва и гастрит, защото създава неблагоприятна киселинна среда в стомаха. При малки деца може да предизвика свръхактивност и липса на концентрация. Затова не давайте от билето на наследниците си под 14-годишна възраст.
ПОДОБНИ СТАТИИ
Полезният чесън може да предизвика проблеми със стомаха, съня и очите. виж още »
Куркумата намаля нивото на кръвната захар, а дивият копър регулира дейността на стомаха. виж още »
Домашен ябълков оцет – ферментирал сироп за вкусни ястия и крепко здраве. виж още »
КОМЕНТИРАЙ