Регистрация

Модата в храните през 2017-а година

10 Jan 2017   /   nina123   /   Видяна: 3144
Модата в храните през 2017-а година

През 2017-а година ще е модерно да се храним с екологично чисти и био продукти, да се наслаждаваме на малки порции, да закусваме с месо и да търсим полезното в чинията си.

В началото на всяка нова година кулинарни експерти от цял свят обсъждат тенденциите в кунята за предстоящите 12 месеца. Сайтът foodpanda.com публикува пет от предполагаемите да станат хит 2017 хранителни моди.

1. Подборът на екологично чисти и био продукти и храни. Отчетена е огромна вълна от интерес през 2016-а към екологично чистите хранителни продукти и ястията, приготвени с тях. Човек явно вече се замисля за произхода на онова, което слага в устата си, и е готов да плати двойна и дори тройна цена за него, стига то да е наистина в хармония с нуждите на организма. Правилото, че храната е здраве, става все по-осъзнато. Немалко се изписа както за вредата от пестицидите, генномодифицираните култури и изкуствено наторяваните плодове и зеленчуци от парниците, така и за консервантите и подобрителите на вкуса, които присъстват във вакуумираните храни, меса, полуфабрикати и консервите. Явно мнозина са се стреснали дотолкова, че са готови да бръкнат по-надълбоко в джоба си, получавайки обаче гаранция за качество и чистота.

Ето една полезна Салата от кореноплодни зеленчуци.

2. Закуската е най-подходящото основно ястие за прием на месо. Това твърдение кара все повече хора в световен мащаб да забравят за палачинките с мед и филийките с мармалад и да ги заменят със солените им еквиваленти. Привържениците на месната закуска обясняват страстта си с факта, че калориите и токсините от първото за деня хранене се изразходват и изхвърлят най-лесно. Така месото хем дава енергия, хем мазнините от него не се лепят по коремче и паласки, хем вредностите му напускат тялото с потта по време на интензивния и напрегнат ден.

Предлагаме ви: Домашни солени палачинки!

3. Малките порции са предпочитани пред препълнените блюда. Тук обаче става въпрос за гурме кухнята и мулекулярната гастрономия. Модерният човек предпочита да стане от масата с напълнени с удоволствие сетива, а не с подут корем. Затова и все повече на почит са приятните на вкус и визия порции, а не пълните чинии.

4. Ястията от отпадъчни продукти, познати под името ГРОЗНИ ХРАНИ. Тук става въпрос за всички онези плодове и зеленчуци, които се изхвърлят не поради лошото си качество, а заради неприемливата си за някои стандарти визия. Това са предимно криви краставици, прекалено едри тиквички, деформирани плодчета. Фактът, че са съвсем здрави обаче прави от една страна цената им по-ниска, а от друга позволява да се превърнат в причудливи украси. През 2017-а година все по-малко от тях ще отиват на боклука.

5. Здравословните и полезни храни и начини на готвене превземат света. На хората им писна от мазно, пресолено, пържено и вредно ядене. Тенденциите изкарват на преден план по-полезни заместители както на продукти, така и на начини на приготвянето им. Семена, ядки, студено пресовани масла, алтернативи на бялата сол и захар вече се предлагат и търсят широко в хранителната верига. Все повече хора предпочитат салатата да преобладава като количество пред основното ястие. Мнозинството се спира на пресните дарове на природата пред манджите и туршиите с тях. Отделно процесът на варене измества този на пържене, продължителното готвене на ниски градуси взима превес над термичната обработка при висока температура. Особено прии месата и тестените изделия тези модерни методи спасяват телата ни от канцерогенни вещества, образувани при нещадящото готвене.

Ето стотици рецепти за ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА:

ПОДОБНИ СТАТИИ

Кои са храните за 2017-а година сподед Китайския календар

През 2017-а година заложете на пилешко месо, пикантни ястия, червени храни и уютна трапеза. виж още »

Лимец – древна полезна храна и модерен здравословен продукт

Лимецът е най-чистия и полезен за тялото вид пшеница, подходяща за хората с глутенова алергия. виж още »

Сиропът от агаве – модерен заместител на бялата захар

Нектарът от агаве е по-полезен и по-сладък от захарта, но не прекалявайте с него. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта