Регистрация

Миенето на чинии пречи на връзката

20 Apr 2018   /   nina123   /   Видяна: 1661
Миенето на чинии пречи на връзката

Ако партньорите се редуват в миенето на чинии, ще се радват на разбирателство и по-всеотдаен секс.

 

Миенето на чинии е делнично задължение в повечето домакинства. Но от рутина то е способно да се превърне в ябълката на раздора, защото психиката на мнозина го възприема като гаден дълг, доказват амеикански учени, цитирани от dir.bg. Освен досадна и неприятна работа, която трябва да се свърши в най-неподходящия момент – когато човек се е нахранил и тялото му преминава във фаза на ленност, миенето на чинии е възприемано от мнозина като унижение.

 

Щом живеем и работим заедно, заедно ще се грижим и за домакинството. Така протича мисленето на мнозинството съвременни американки, които отдавна от домакини са преминали в отбора на работещите жени. Те прекарват в офиса също толкова време, колкото и мъжете си, но след прибиране вкъщи, са затрупани от домакинска работа, която незнайно защо още се смята за задължение само и единствено на нежния пол. С този график дамите развиват постоянно чувство на неудовлетвореност от връзката, което се превръща в бомба със закъснител.

 

Щом реално ме обичаш, какво ти пречи да измиеш чиниите вместо мен? Това е друг прочит на женската логика относно миенето на посудата. В крайна сметка двойката се храни заедно и ако единият е сготвил, то нищо не пречи другият да измие чиниите. Пък и любовта се изразява в склонност да се помага на ближния. Огромна помощ е почистването след вечеря. Жената буквално се чувства изоставена и пренебрегната, когато й стоварят мръсните чинии в мивката и я оставят сама да се бори с тях.

 

Миенето на чинии пречи на секса, установятват експертите. Ако мъжете не помагат от време на време с тази задача в домакинството, дамите чувстват, че за тях остава само гадната и мръсна работа. Така с времето започват да приемат себе си като обект на унижение и омърсяване. И когато се отдадат на интимни ласки, се самоопределят по същия начин. А липсата на самочувствие в леглото занижава ефекта на половия акт.

 

Двойките, които се разбират добре, обикновено се редуват в миенето на чинии. Доказан е, че мъжете, които наистина имат добри отношения със своите половинки, често изпитват нуждата да измият чиниите, без да се налага да бъдат подканяни за това. През 1992-а година едва 16% от американците са отменяли жените си в миенето на чинии. През 2006-а година този процент скача на 29% и тенденцията е да продължава да расте. В модерния свят патриархалното семейство е отживелица, а мъжът и жената вече живеят като хора с равни права и задължения.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Бързо миене на чинии и чаши на ръка

Трикове за миене на посуда след пищна вечеря или домашно събиране.   виж още »

Храни, които задължително се мият

Не пренебрегвайте миенето на плодове и зеленчуци, ядки, консерви с храна и напитки и сушени продукти.   виж още »

Как да накарам половинката си да се включи в готвенето

Комплименти и насърчаване, а не скандали и намеци са начинът да посикаме помощ в кухнята. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта