Регистрация

Маски за нокти против пожълтяване

16 Nov 2020   /   nina123   /   Видяна: 1136
Маски за нокти против пожълтяване

Ако оцветяването на ноктите не е причинено от здравословни проблеми, има как да го изчистите с малко упорство и няколко страхотни трика с продукти от кухнята.

 

Потъмняването и чупливостта на ноктите може да е първият показател за настъпване на усложнения във функциите на някои вътрешни органи като черен дроб, бъбреци, щитовидна жлеза, както и да е символ на витаминен или минерален дефицит. В този случай е добре да се обърнете към специалист, защото тялото се опитва да ви покаже, че изнемогва. Ала същите проблеми може да бъдат причинен и от външни фактори – работа с препарати на химическа основа, внедряване на никотин при тютюнопушене, третиране с оцветяващи бои, прекомерна употреба на лакове и често боядисване с тях, боравене с друга козметика. В този случай можете да прибегнете към някои хитринки, за да възвърнете блясъка, здравината и естествената красота на ноктите. Ето как:

 

Избелване на нокти със сода. Опитайте да разбъркате добре 1 ч.л. сода с ½ ч.л. вода на кашичка. Ако имате лак, махнете го и не го връщайте на пръстите си до постигане на желаните резултати. Измийте добре ръцете си, подсушете и нанесете кашичката по целия нокът, като бутнете от нея и от долната страна на нокътя. Колкото и да е досаден престоят с „вързани ръце“, стойте така 15 минути. После с масажни движения над мивката направете лек пилинг на всеки от ноктите и измийте с хладка вода. На финала нанесете студено пресован зехтин и втрийте. Повтаряйте маската на всеки три дни до постигане на желания ефект.

 

Избелване на нокти с домат. Червеният плодов зеленчук е уникален в борбата с всякакви пигментации по тялото. Просто вземете един добре узрял домат, обелете го, махнете течната сърцевина, а останалата част пюрирайте. След това натопете пръстите си в пюрето за 15-20 минути. После изплакнете. Повтаряйте всеки ден и се очаква да постигнете резултати в края на първата седмица. След това можете профилактично да натривате ноктите си с парченце домат докато го режете за традиционната семейна салата.

 

Избелване на нокти с лимонов сок. Изстискайте сока на един лимон и потопете пръстите в него. Дръжте 10-тина минути и отмийте. Звучи толкова лесно, ала тази маска е подходяща само за хора, които нямат разранявания на пръстите. Възможно е да се окаже, че щипе и причинява дискомфорт, защото киселината на плода дразни малките ранички по ръцете. В този случай прекратете процедурата. След кисненето намажете ръцете с крем, защото е възможно да усетите сухота.

 

Избелване на нокти с лайка. Освен страхотна билка за зачервено гърло, лайката е полезно мазило за външна употреба с широка гама от действия. Можете да я използвате и за подхранване и подмладяване на кожата на ръцете, дизенфекция на наранявания от порязвания по тях, потискане на появяващи се петна и пъпки и разбира се – за избелване на ноктите. Сигурно сте забелязали, че лайка се добавя в много от кремовете за ръце. Ала ако искате да подарите на ръцете си стойностна грижа, зарадвайте ги с маска от лайка. Кипнете 200 мл вода, изсипете в нея 1 с.л. сушена лайка, варете една минута, махнете от огъня и оставете под капак да се охлади. Трябва да е толкова топло, че да можете да пъхнете ръцете си без да усещате прекалено парене. Дръжте докато отварата спадне до телесна температура. После подсушете ръцете без да отмивате. Можете да правите маската всеки ден, защото след всяка процедура ще откривате силата на чудодейните ѝ ефекти.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Здрави нокти с домашни продукти

Маски за нокти с продукти от хладилника и долапа.   виж още »

Почистване на ръце от орехови кори

Оцветените от орехи ръце не могат да бъдат напълно почистени. Орехите цапат дрехите необратимо – внимавайте!   виж още »

Маски за нокти с хранителни продукти

За здрав и бляскав маникюр използвайте продукти от хладилника. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта