Регистрация

Липсата на витамини убива половата мощ

12 Mar 2014   /   nina123   /   Видяна: 4920
Липсата на витамини убива половата мощ

Разнообразното и пълноценно хранене е в основата на високата потентност и оплодителната способност.

Хранете се разнообразно и с качествени продукти, съветват редица статии, свързани с правилната диета за здравия организъм, която според мнозина се крие в подбора на естествени продукти, богати на витамини и минерали и в тяхното редуване в дневното ни меню. Но когато човек е заплашен, че може да затлъстее или да повляе на организма си негатовно, но в невидим за окото план, той не се страска или никога не намира подходящото време да започне да се храни правилно.

Затова ние от kulinarno.bg ще ви дадем още една причина да го направите, като ви информираме, че учени доказаха взаимовръзката между пълноценното хранене и половата мощ, като установиха, че либидото се вляе от витамините, които постъпват в тялото чрез храната. Всеки един от тях е важен, но за да се убедят хората за силата на значението му, изследователите описаха и как микроелементите ни помагат да останем полово активни и способни.

Яйцата и млякото ни зареждат с витамин А. Тези две храни не бива да се пренебрегват. Препоръчително е, за да можете да се възползвате от здравословните качества на яйцата, да ги консумирате варени, сурови или печени, тъй като в пържено стстояние те губят благотворното си влияние и дори могат да бъдат канцерогенни. За възрастният индивид не е препоръчително да консумира често прясно мляко, затова може да го редува с други млечни продукти. Витамин А участва в производството на двата основни мужки и женски полови хормони – естроген и тестостерон, а техните високи и нормални нива са гарант за либидото и по-продължителния полов акт при мъжете. Препоръчва се ястия с яйца и млечни продукти да се консумират всеки ден.

Зърнените храни, ядките, традиционните европейски плодове и листните зеленчуци са богати на витамин В. Затова е добре да започвате деня с шепа сурови ядки или ябълка например. Също така е добре поне едно от основните си яденета за деня да посветите на зърнени храни – бобената чорба, лещата и грахта са особено подходящи. Към тях можете да си сервирате зелева салата, спаначена гарнитура или просто накъсан лапад с подправки. Витамин В регулира функцията на половите хормони и предпоставка за тяхното адекватно въздействие върху тялото и взаимодействията помежду им. Освен това захранва с енергия тялото по време на любовния акт.

Картофите, цитрусите и горските плодове са носители на голямо количество витамин С. Въпреки че повечето растителни храни са полезни в суров вариант или ал денте, това в никакъв случай не важи за картофите. Те трябва да са преминали през достатъчно количество термична обработка, която в техния случай не действа така убийствено на полезните им вещества. В противен случай рискувате да навредите на стомаха си. Избягвайте ги пържени, но можете да си печете в картофени гозби или да си ги сварите на супа или пюре. Обратното – стремете се плодовете да са свежи и пресни. Витамин С е доказан стимулатор на сексуалното желание, увеличава нагона, а в допълнение и вляе за поддържането на здравето на половата система както при мъжете, така и при жените.

Рибните продукти, черният дроб и яйцата са бомба с витамин D. За яйцата вече се разбрахме. Колкото до рибата – не е мит, че трябва да се консумира веднъж седмично. С черния дроб също не бива да се прекалява – един път на седем дни е абсолютно достатъчно. Помнете обаче, че за да се усвои витамин D от организма, трябва да пускате слънчевите лъчи да минават през кожата ви. В сексуално отношение елементът ще ви помогне за развитието на завидна еластичност на ставите и издръжливост на физическото натоварване. Плюс това има хипотези, че въздейства на онази част от мозъка, отговорна за фантазиите.

Рибата и млечните продукти се появяват отново в диетата на сексуалния хищник и като носители на витамин Е. За него се препоръчват зелени салати с риба тон, сардини и аншоа, защото в комбинацията със зеленчуци витамина се възприема по-лесно. Препоръчително е яденето на риба да не се комбинира с това на млечни продукти, за да не се натоварва излишно стомаха. Витамин Е ще допринесе за обновяването и подмладяването на половите хормони, а също така и върху оплодителната способност. Той е особено важен за двойките, решили да се сдобият с поколение.  

ПОДОБНИ СТАТИИ

Кои храни съдържат фолиева киселина и защо е важно да се приема витамин В9

Листните зеленчуци, черният дроб, бобовите продукти и пълнозърнестите храни запълват дефицита на важен витамин с много ползи, който трудно се набавя в виж още »

Страдам ли от дефицит на витамин В12

Недостигът на витамин В12 предизвиква постоянно чувство на умора, загуба на усещането за вкус, проблеми с паметта и очите.   виж още »

Студеното кафе превръща хората в секс машини

Само една чаша охладено кафе на ден повдига либидото и удължава половия акт. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта