Регистрация

Кои са храните за 2017-а година сподед Китайския календар

06 Jan 2017   /   nina123   /   Видяна: 2907
Кои са храните за 2017-а година сподед Китайския календар

През 2017-а година заложете на пилешко месо, пикантни ястия, червени храни и уютна трапеза.

Вече посрещнахме Новата 2017-а година, която според астролозите е година на агресивните отношения в бизнес план, но и на семейния уют в личната среда. Остават и броени дни докато влезем в Годината на Огнения Петел според китайския зодиак. Символът на мъжката перната птица надвисва над съдбата ни от 28 януари 2017-а до 15 февруари 2018-а година, като според вярванията съпътства битието на човека във всяко едно отношение.

Ние от kulinarno.bg отново ще потърсим кои храни са най-подходящи според Китайския хороскоп за 2017-а година, като оставим настрана останалите аспекти от битието, над които ще бди Огненият Петел. ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА ЗАЛОЖЕТЕ НА ПИЛЕШКО МЕСО И ЛЮТИ ГОЗБИ. Според символиката на Китайския хороскоп червения цвят, с който е свързан Петела, влия на емоционалното състояние, затова чувствата често ще вземат превес над здравия разум. По този повод бъдете внимателни с алкохла, както и подбирайте обмислено менюто, когато е предназначено за делови партньори или потенциални половинки.

През 2017-а година смело си хапвайте пилешко. То не е основно за китайската кухня, но в Европа е едно най-консумираните меса. Не приемайте факта, че се храните с животното – покровител като вид варварство. Напротив – помислете, че позволявайки на символа да влезе във вашето меню, вие  се сливате с него. Просто се отпуснете и му се насладете.

(Ето и рецепти с пилешко месо)

Червенте люти ястия са хит за 2017-а година. Дали ще се спрете на подлютени доматени сосове или просто ще ръснете от пипера на люспи, вие ще сложите на трапезата си нещо актуално според Китайския хороскоп. НА ПЪРВО МЯСТО В ГОДИНАТА НА ОГНЕНИЯ ПЕТЕЛ СА ЧЕРВЕНИТЕ ЛЮТИ ЧУШКИ. Спореди китайските вярвания това е година на характера и емоциите, а именно лютата храна е способна да ги отприщи. Затова си я хапвайте в големи количества, като внимавайте обаче на кого я сервирате.

(Рецепти за люти храни)

През 2017-а година управлявайте емоциите чрез храна. Годината ни прави както манипулатори, така и манипулативни личности. Лесно ще спечелите бизнес партньори, ако не залагате на нестандартности и предварително проучите вкуса на всеки. Същото важи и за личните връзки. Деликатно заложете на изискани и свежи продукти, шоколадови изделия и красиво изработени ордьоври. Развитието на вечерта и събитията може да зависи повече от избраното от вас меню, отколкото от линостните ви качества.

През 2017-а година радвайте семейството с любимата храна. Намерете време да сготвите всичко, което близките ви харесват. Според Китайския хороскп именно сега имате шанса да се утвърдите като кулинари или да загубите шансовете си да бъдете обявени за добри готвачи в скоро време. Годината е лабилна за семейсните отношения и те трябва да бъдат подсилвани с тежък труд и упорство. Ако ви бива в нещо, ще успеете да го докажете. Ако ви липсват сили, познания и умения – това ще си проличи. Затова бъдете старателни и компетентни в кухнята. Вкусната и приготвена с любов храна е незаменим комплимент, който можете да направите.

(kulinarno.bg лично сготви за вас)

През 2017-а година внимавайте много с алкохола. В една толкова емоционална и първична в човешките връзки година е особено важно да не позволявате дори и на леките опиати да повлияят на взимането на неправилни решения. Умът, който и без това трудно взима превес над чувствата не бива да бъде допълнително оковаван от опиати. Мислете добре преди да си налеете някоя чашка или да сипете на приятел или колега.

kulinarno.bg ви пожелава да през Новата 2017-а година да бъдете здрави и жизнени за да радвате околните и себе си не само с кулинарния, но и с житейския си потенциал!

ПОДОБНИ СТАТИИ

В годината на Металния Плъх си отворете ресторант

В Годината на Плъха ще подхванете дейности или занаяти, които ще ви носят благоденствие поне още 11 години.   виж още »

Земният Глиган носи успех в диетата, пищни трапези и весели сбирки

Жълтата Земна Свиня покровителства здравословното хранене, радва се на големи приятелски сбирки и забавления и увенчава с успех хранителните режими за виж още »

С какво да се храним в Годината на Жълтото Земно Куче?

В Годината на Жълтото Куче трябва да готвим с въображение традиционна за рода и етноса храна, да споделяме хляба си с ближните и гладните и да търсим виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта