Регистрация

Какво се прави при причерняване от слънце и жега

10 Jul 2018   /   nina123   /   Видяна: 2315
Какво се прави при причерняване от слънце и жега

Добрата хидратация и избягването на алкохол и газирани напитки пази от причерняване.

 

Минимални проблеми с кръвното налягане могат да повлияят в отношенията между човека и слънцето. А според данни на СЗО от 2017-а година само 40% от европейците могат да се похвалят с абсолютно здрава сърдечно-съдова система. Всички останали попадат в рисковата група през жегите. Най-честите симтоми на проблем са причерняванията, които могат да се случват по един-два пъти в седмицата, но и по няколко пъти на ден, ако се прекали с излагането на горещини и не се вземат превантивни мерки.

 

Ако ви приченее, пийте вода със стайна темепратура на малки глътки. Веднага след осъзнаването от причерняване се появява жаждата, която е естествена реакция на организма. Не бива обаче да се нахвърляте на студени и газирани напитки, защото те само ще влошат положението. Изпийте около 250 мл вода като глътвате по малко и след всяка глътка дишате. Така ще нормализирате работата на сърцето. Най-добре е да сте седнали докато пиете водата.

 

Ако ви причернява леко, но сравнително често – пийте зелен чай по 3-4 пъти на ден. Не е нужно напитката да е вряла – между 40 и 60 градуса е добре. Просто трябва да изравните телесната температура с тази на околната среда. Най-добре стойте на закрито и не прекалявайте с климатиците в тези моменти.

 

Айрянът е идеална профилактика срещу причерняване. Причерняването може да е следствие на зле протичаща електролиза в тялото. Подсолената течност, съдържаща и пробиотици ще регулира елетролитните процеси по идеален начин и ще се погрижи за работата на сърцето и стомаха. Няма по-добра превенция от това. Солта обаче е задължителна.

 

Никакъв алкохол в жегите. Ако компанията ви съветва, че чаша бира ще ви разхлади или пък малко коняк ще спре потенето, не се поддавайте на сатаничните им изкушения. По-вероятно е с някоя от тези напитки да развалите баланса, който тялото ви е постигнал спрямо климата. А оттам ще дойдат и причерняванията.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хладна вода бори морното време

Вода, с малко по-ниска температура от стайната, тонизира тялото в жегите.   виж още »

Сензационно: Трябва да си пийваме солено в жегите

Подсолената вода и айрана са перфектната здравословна хидрататция в горещото лято. виж още »

Какво да си хапваме през жегите

Салатите, тараторът, плодовете и чайовете ще ни спасят от дехидратация. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта