Регистрация

История на храната ни връща в Древен Рим и хитлеристка Германия

07 Jan 2015   /   nina123   /   Видяна: 21428
История на храната ни връща в Древен Рим и хитлеристка Германия

Българските зрители ще видят над 70 интервюта с някои от най-големите имена в хранителната индустрия. 

Всичките ни въпроси за храната ще намерят своите отговори в новата документалната поредица Историята на храната, която стартира от 10-и януари 2015-а година по National Geographic Channel от 21:55. Всяка събота шестте едночасови епизода ще запознават зрителите с еволюцията на храната в развитието на човечеството. Разказът започва от предците ни, хвърлили за първи път сурово месо в огъня, и свършва с екипите от лабораторни техници, усъвършенствали хрупкавостта на пържените картофки.

Независимо от хилядите кулинарни предавания, които са произведени, медиите никога преди не са се обръщали назад, за да разкрият кога и защо сме консумирали определени ястия или как храната ни е направила такива, каквито сме - твърдят създателите на поредицата. За първи път Историята на храната ще разкрие как еволюцията на храната и начините й за консумация са станали определящи за цивилизацията и културите по целия свят.

Историята на храната ще обясни как месните консерви „Spam” помагат за победата над Хитлер, защо наденицата е причина за разрастването на Римската империя и как търговията с подправки слага началото на глобалната икономика. Всеки от шестте епизода разглежда различна тема: революционери в храненето, месо, захар, морска храна, бърза закуска и зърнени продукти. В сервирането на тази шведска маса с информация, зрителите ще видят интервюта с над седемдесет главни готвачи, писатели, експерти и учени по храните.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Темпура – азиатска класика от Португалия

Вкусните панирани зеленчуци по японски и апетитните китайски зеленчуци темпура са всъщност европейска приумица, използвала древни рецепти от Далечния виж още »

Бил Брайсън: Човечеството не е променило храненето си от Древността

Хората консумират едни и същи хранителни продукти от появата си до ден днешен.   виж още »

Папа Добле – дайкирито на Хемингуей

Любимият бар на Ърнест Хемингуей до плажа в Хавана и днес радва с най-стойностното дайкири. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта