Регистрация

Едноседмична диета за изглаждане на кожата

12 Jun 2018   /   nina123   /   Видяна: 1679
Едноседмична диета за изглаждане на кожата

Плодове, зеленчуци, риба, чисто месо и киноа почистват кожата само за седмица.

 

Мнозинството диети са с цел смъкване на килограми и обиколки, но човек забравя, че освен за талията, трябва да се грижи за редица други органи и системи в тялото. Затова на помощ идва кожната диета на foodpanda, публикувана от БГНЕС. Това е хранителен режим с който най-вероятно също ще свалите някое и друго кило, но в основата на замисъла му е почистването, изглаждането и подмладяването на кожата, чиито недостатъци особено проличават през топлото време.

 

Какво се псотига с кожната диета? Този режим се спазва седем дни, през които дадени храни не се консумират и се набляга на важни за кожата продукти. Крайният резултат е сияйна кожа с подмладен вид. И тъй като диетата пречиства, бонус към красотата получавате по-спокоен и пълноценен сън, активизация на тялото към топене на мазнини и успокоение на нервите, твърдят създателите на режима. Тук в количествата храна няма ограничения – просто е важно да не се преяжда.

 

Какво се яде по време на диетата? Разрешена е консумацията на богата гама от храни, като е препоръчително те да са от екологично чисто производство. Особено важно е условието за месото и рибата. А иначе в чинията си можете да слагате всякакви немазни меса, като ги хапвате максимум по веднъж на ден и винаги съчетавате със зелени листенца. Месото не е задължително. Можете да го заместите с чисто филе от сьомга. Намирането на свободен улов или био сьомга е по-трудничко, но отглежданата в рибарници сьомга съдържа повече вредности, отколкото позитиви (Вижте защо). Най-добре е да се храните през тези седем дни с пресни плодове и зеленчуци, като можете да ги комбинирате със сварена киноа. Млечните продукти се заместват с кокосово и бадемово мляко, а захарта - с мед.

Котлет от сьомга с ароматна пикантна коричка

 

Какво не трябва да се яде по време на диетата? Най-общо в списъка на забраненте продукти влизат алергените или храни с висока степен на предизвикване или отключване на алергии. Това са всякакви тестени изделия и особено онези, които съдържат глутен. Ще трябва да се лишите също от кофеиновите и алкохолни напитки, газираните питиета и консервираните сокове. От животинските продукти табу са млечните изделия и яйцата. Добре е да спрете и със сладкишите от всякакъв тип без пресни плодове и мед.

 

Допълнителни съвети за кожната диета: Ако искате диетата да действа по-добре, си направете часови режим на храненията и си слагайте по-малки порции. Когато хапвате месо със салата, нека отношението между продуктите е 1:3 в полза на растителността. Също така е добре да не ядете след 8 часа вечерта, както и да не си позволявате пържени изделия. Колкото по-малко е термичната обработка в процеса на готвене (това не важи за месата), толкова по-пълноценно ще подейства режимът. Не забравяйте също да пиете вода между храненията.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Любими подправки в мазилата за акне

Лечение на акне с билки и подправки. Народни билки за проблемна кожа.   виж още »

Риба, зеле и авокадо за младост и хубост

Храни богати на колаген правят кожата свежа и спират стареенето.   виж още »

Домашни хранителни илачи срещу зачервявания по лицето

Сода, зехтин, оцет и саксийни растения изглаждат тена на кожата в студеното време.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта