Регистрация

Домашни хранителни илачи срещу зачервявания по лицето

04 Dec 2019   /   nina123   /   Видяна: 1649
Домашни хранителни илачи срещу зачервявания по лицето

Сода, зехтин, оцет и саксийни растения изглаждат тена на кожата в студеното време.

 

Кожата на лицето е силно експлоатирана част от тялото, задължена да понася пряко несгодите на климата, следите от умора, нездравословно хранене и лош начин на живот. А от нея се иска да е изящна и сияйна, да отговаря за цялостната добра визия. Това няма как да се случи без да се отделят специално време и средства за нейната поддръжка. През лятото тя се пържи директно на силното слънце, през есента обира замърсявания на въздуха, а през зимата се шокира, пряко изложена на вятър и студ. Затова по нея често в студените месеци (а и не само) могат да се появят червени петна или сърбящи зони. Как да отговорите на неприятното визуално и сетивно явление, открихме в няколко съвета за лекуване на кожа от народната медицина.

 

Лекуване на червени петна по кожата със сода. Особено ако са се появили вследствие на пряко слънцегреене или шоково излагане на различни температури, те не би трябвало да сърбят. Вземете 1 ч.л. сода бикарбонат и я разтворете в 1 с.л. вода. С получената смес мажете често в продължение на два часа петното. Очаква се след това то да изчезне или поне да избледнее. Не прилагайте този метод повече от 2 часа на денонощие и ако до края на третия ден не сте видели ефект, прекратете домашното лечение и се посъветвайте с дерматолог.

 

Третиране на зачервявания по лицето със зехтин. Изберете си студено пресовано маслиново олио. Ако предполагате, че зачервяванията са следствие от излагане на вятър и ниски температури, почистете добре кожата и намажете със зехтина. Оставете да действа поне 30 минути, може и цяла нощ. Често ветровете изсушават естествената влага и кожата има нужда от допълнително омазняване. Възможно е това да се случва почти ежедневно през студените месеци, когато излизате навън.

 

Оцет при щипеща и пареща кожа. Ако имате кожни раздразнения и зачервявания, които щипят или парят при допир, е възможно в раздразнените пори да са попаднали и микроби, създаващи дискомфорт. Ябълковият оцет е идеално антибактериално средство, с което можете да дезинфекцирате проблемните зони. Почистете с вода и измивна пяна лицето. След това напоете тампон с ябълков оцет и нанесете по цялата му повърхност. Повторете местата, които са проблемни и оставете да действа 20 минути. След това измийте със студена вода и нанесете овлажняващ крем. Ако по време на престоя с домашната маска паренето и щипането се засилят много, измийте по-рано и повторете на другия ден.

 

Облекчаване и тениране на лицето със саксийни растения. Тук става въпрос за комерсиалното мушкато, стръкче дебела мара или най-добре – алое. Откъснете лист алое или чепка мушкато/дебелец и намажете почистените предварително проблемни зони с отделената водичка от растението. Оставете да действа 30 минути и изплакнете. Очаква се веднага да се зарадвате на изравнен тен и липса на пигментни петна.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Любими подправки в мазилата за акне

Лечение на акне с билки и подправки. Народни билки за проблемна кожа.   виж още »

Тийн хит: Грижа за кожата с вино

Млади американки се мажат и къпят с екологично чисто червено вино, а после споделят ефекта в социалните мрежи.   виж още »

Едноседмична диета за изглаждане на кожата

Плодове, зеленчуци, риба, чисто месо и киноа почистват кожата само за седмица.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта