Регистрация

Да понижим кръвното в жегите

25 Jun 2019   /   nina123   /   Видяна: 1700
Да понижим кръвното в жегите

Пийнете айрянче, вода с лимон и чай на стайна температура, за да не чувате пулса си в ушите и да няма кръвотечение от носа.

 

Хората с високо кръвно налягане са уязвими в жегите, особено ако не са на хладно в обедните часове. Чести проблеми са кървене от носа, причерняване (което обаче може да се случи и при ниско кръвно), световъртежи и гадене. Истината е, че подобни състояния, колкото и неприятни да изглеждат, могат да бъдат предвестник на нещо по-сериозно. Но нека мисълта за заболявания не съпътства приятните емоции от лятната почивка. Трябва просто да се вземат превантивни мерки от попадащите в рисковата група.

 

Започвайте деня с лимонова вода. Многократно сме призовавали към този полезен старт на активността, но експертите обясняват защо. Ако предишния ден сте прекалили с вредните храни и алкохола, това е най-лесният начин да накарате веществата, които запушват кръвоносните съдове да напуснат тялото ви. 200 мл вода със стайна температура, сока на един лимон и 2 минути време, в които да изпиете билето. После можете да съжалявате наполовина за снощи и да се радвате на днешния ден по-спокойно и без причернявания.

 

Айрянът е солен, но помага. Страдащите от високо кръвно са предупредени да внимават със солта, но в жегите тялото има нужда от правилна електролиза. А електролитът в него е именно солта. Комбинирана с полезните вещества в киселото мляко и разредена с адекватно количество вода, тя попада там, където ѝ е мястото – в клетката. Така организмът се оводнява адекватно, а вени и артерии не се свиват от липсата на влага. Разбира се, не прекалявайте със солта - 1/2 ч.л. на 500 мл айрян е повече от достатъчно. А най-добре - пийвайте го на гладно, съветват експертите.

 

Чай с мед на стайна температура. Може и да не е най-разхлаждащото питие, но определено ще ви накара да се почувствате по-добре. Чаените листа успокояват сърдечния ритъм и отпускат стените на кръвоносните съдове. Така кръвта в тях се движи без напрежение. Налягането спада, а усещането за свежест идва до пет минути след като сте приключили с напитката. Не прекалявайте с меда – ½ ч.л. на 250 мл е съвсем достатъчна.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Бабини методи за сваляне на кръвно с хранителни продукти

Народна медицина срещу високо кръвно с домашно приготвени илачи.   виж още »

Студено пресованите масла понижават кръвното

1-2 с.л. студено пресовано растително олио за профилактика и поддържане на нормални нива на кръвното налягане.   виж още »

Сензационно: Трябва да си пийваме солено в жегите

Подсолената вода и айрана са перфектната здравословна хидрататция в горещото лято. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта