Регистрация

Веганската едноседмична диета за европейци

27 Jun 2013   /   nina123   /   Видяна: 4068
Веганската едноседмична диета за европейци

С рукола, маслини, фрешове и царевица ще накарате тялото си да засияе от красота и здраве.

Всяка диета трябва да се изготвя, като се съобразяват продуктите в нея така, че да произхождат от същия ареал, в който живеят и хората, за които е предназначена. Повечето хранителни режими за отслабване и стягане на фигурата залагат на белтъчини – яйца, пилешко и пуешко месо, морска риба, обезмаслени млечни продукти. Но изключително трудно е да се създаде диета за вегани, която хем да не наруши хранителното им верую, хем да не предизвика смущения в метаболизма и най-вече, да е ефективна в борбата с килограмите, като същевременно доставя на тялото нужните му витамини и минерали, за да функционира правилно и да запази здравето, красотата и силата си. Френски екип от диетолози и хранителни експерти успя да се справи с тази нелека задача, намирайки най-добрия хранителен режим за вегани от Европа, живеещи в умерения климатичен пояс.

 Диетата е едноседмична, като всеки ден трябва да се изпива минимум 1,5 л. вода. Четирите хранения е добре да бъдат с промеждутък от по 4 часа.

Ден 1: За заскуска си направете салата от 250 г рукола, поръсена с 80 г орехи. сложете си и зехтин на вкус. За обяд сгответе на пара 200 г броколи и 200 г тиква. Можете да ги овкусите с канела или ванилия. Не слагайте захар или сол. Следобеда изпийте един лимонов или портокалов фреш. За вечеря си нарежете 1 домат, 1 краставица и 100 г варени гъби.

Ден 2: На закуска изяжте 100 г лешници. Може да изпиете едно неподсладено кафе или чай с тях. На обяд си хапнете 2 домата със зехтин и риган. Четири часа по-късно хапнете няколко супени лъжици разбъркан мед с натрошени орехи. За вечеря – 300 г варени аспержи.

Ден 3: За закуска изпийте чаша плодов сок по желание. На обяд си хапнете 300 г варен ориз с гъби (гъбите можете да замените с грах или царевица). Сложете му обилно черен пипер, ако харесвате. Не слагайте сол. Следобеда изяжте 200 г царевица от консерва. За вечеря пък си направете салата от 300 г домати със 100 г от любимите ви маслини.

Ден 4: Закусете с препечен пълнозърнест хляб или сухари. За обяд заложете на зелено. комбинирайте по ваш вкус, така че общото тегло на храната да е 400 г. аспержи, маруля, рукола, краставица и грах. Посипете обилно с оцет и зехтин. Следобеда пийте кафе или чай. За вечеря си направете салата със зеле, моркови и копър. Сложете оцет и зехтин, но не и сол.

Ден 5: За закуска изяжте 200 г царевица. За обяд – 350 г варен боб. Може на супа с минимално количество сол, а можете да си го направите и на салата с лук и зехтин. Следобеда не яжте. За вечеря си направете 400 г салата от зеле и краставица. Добавете маслини по желание.

Ден 6: На закуска си хапнете щедро парче печена тиква. Можете да го полеете с 1 ч.л. мед или да го поръсите с ванилия. За обяд изяжте 200 г грах. Можете да го комбинирате с варени моркови. Следобеда си направете 100 г микс от мед с орехи. Няколко капки лимон в сместа няма да ви навредят. Вечеряйте с 350 г броколи или карфиол на пара. Важно е да не го подправяте с нищо.

Ден 7: Закусете с плодове по избор в количеството, което ви е необходимо. Допълнете с кафе или чай. На обяд хапнете варен ориз с царевица. Следобеда изпийте чаша фреш, а вечерта си направете зелена салата от рукола, айсберг и краставица.  

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Холандска диета за намаляване на талията с 4 продукта

Високопротеинова диета с пилешко месо, плодове, зеленчуци и яйца маха сантиметри от талията и събира разширения стомах.   виж още »

Плодове, които може и да не са веган

Плодове, които не са веган и някои растителни храни, които не са вегански заради процеса на производството си.   виж още »

Диетите ни натъжават и депресират

Дори успешните опити за отслабване водят до понижаване на настроението. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта