Регистрация

Британците се напиват най-често

21 May 2019   /   nina123   /   Видяна: 1320
Британците се напиват най-често

Англичаните най-често прекаляват с алкохола.

 

Жителите на Великобритания са най-често пияни, сочи международно проучване в световен мащаб, определящо хората на Острова като най-страдащия от алкохолни проблеми народ. На всеки жител на Кралството се пада средно по едно качествено напиване на седмица или иначе казано поне 52 годишно средностатистическия британец се буди с махмурлук или в болница след прекаляване с напитките.

 

Кои са най-пиещите народи? Оказва се, че между черпене и напиване има разлика. Вече писахме, че на словенците се падат най-много литри „твърдо гориво“ в рамките на ЕС, но пък англичаните не се шегуват що се отнася до наливането. Малко, но качествено - те са изместени по количество от редица страни като Люксенбург, Дания и Естония, но пък са първенци в света по напиване, стигнало до хоспитализация или довело до тежки последици.

 

Кои народи се напиват най-много? Проучването на Global Drug Surey обхваща 36 страни в света, за които се смята, че народите им прекаляват с алкохола. Оказва се, че британците са абсолютни фаворити по пиянство, а след тях се нареждат САЩ, Канада, Австралия, Дания и Индия. Всяка седмица британецът е тотално пиян поне един път, докато янките прекаляват с питиетата средно веднъж на 12 дни.

 

Британците не съжаляват за пиянството си. В рамите на изследването се наблюдава и нивото на неудовлетвореност след събития, породени от алкохолна интоксикация. Оказва се, че англичаните може и да са най-често падащият в неравната битка с алкохола народ, но пък не изпитват угризения за случилото се. Средно 20% от хората в света, имали пиянска нощ, съжаляват за случилото се, докато 18,5% от англичаните признават наличието на грешка или проблем.

 

Къде е България? На страната ни се обръща бегло внимание в изследването, тъй като се оказва, че активното пиянство на нашенеца е мит. Спрямо Европейския съюз българите са на 21-о място по консумация на алкохол на глава на населението, но пък са на 10-та позиция по процент абсолютни трезвеници. За съжаление тези данни са неофициални, затова не можем гордо да се похвалим, че пословичното пиянство на народа се е превърнало в похвална трезвеност.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Видове пиянство според начина, по който се държи човек

Четири основни типа на пияния човек категоризираха учени от Мисури. виж още »

Британец създаде безвреден алкохол

Напитки, който замайват, но не натоварват черния дроб и не предизвикват махмурлук заместват алкохола. виж още »

...За британците и любовта към чашката

Как чиърс традицията се превръща в народен порок, а над половината от пенсионерките обръщат чашки ежедневно. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous26-05-2019
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxil Children Amoxicillin Online tqp.lrnt.kulinarno.bg.tyt.py http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
anonymous26-05-2019
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Online Amoxicillin Amoxicillin 500mg Capsules wmk.xjht.kulinarno.bg.jmh.zi http://mewkid.net/buy-amoxicillin/

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта