Регистрация

Барбекю в Луизиана – предизвикателството да ядеш месо

22 Nov 2019   /   nina123   /   Видяна: 1481
Барбекю в Луизиана – предизвикателството да ядеш месо

Състезание по надяждане с месо предизвиква гастрономи от цял свят да опитат най-вкусното барбекю в Луизиана.

 

В разгара на Рождествените пости едва ли е най-подходящото време да се говори за мръвки в големи количества, но няма как да пропуснем предизвикателството на TJ Ribs в Батон Руж. Заведението предлага да плати сметката ви, ако успеете да се справите с порция Барбекю Луизиана. Остава още месец до края на хранителната кампания, а по време на пости състезателният дух за надяждане с месо изпада в лежерност, затова заведението предлага и безплатен десерт за спортмените в надяждането.

 

Какво представлява състезанието по надяждане с луизианско барбекю? То се провежда в заведението TJ Ribs, където се готвят прословути местни специалитети от сочни мръвки. Любителите на барбекюто често включват тази дестинация в кулинарните си пътешествия, но до края на 2019-а година имат шанса да се насладят на огромно безплатно плато от месища, сготвени по уникално вкусен начин. Е – безплатно, само ако успеят да си изядат цялата порция. Малцината, справили се с предизвикателството, получават почетно място на стената на славата – централна в ресторанта и напитки и сладкиши, без да плащат нищо за престоя си.

 

Правила на състезанието по надяждане с месо. Няма лимитирано време на храненето, освен че трябва да е в рамките на работния ден. Но след 4-часово пънене над чинията, вече няма нищо славно в постижението на състезателя. Все пак по-неуверените играчи могат да дойдат с отварянето на заведението в 8 сутринта и да си тръгнат в 23:00 часа. Изглежда доста време за хапване, в което човек може да си почине и продължи, но не бива да става от масата или да спира да дъвче и преглъща. Снимките на Стената на славата се редят от центъра към периферията спрямо постигнатите времеви резултати, което означава, че по-“слабите“ състезатели остават един вид на заден план. А и под снимката се записва времето, за което е изядена порцията.

 

Какво представлява състезателната барбекю порция в Луизиана? Това е плато с общо тегло 8,5 lb или 3, 860 кг месища. Отделно от тях се поднасят две гарнитури – пюре от червен боб и сварен бял ориз. В порцията с месото влиза и купичка сос чимичанга. Но истинското предизвикателство са мръвките. В голямата чиния се намират 1 набор от телешки ребра, мариновани в специален луизиански сос за месо и глазирани с медено-соева коричка. Следва втори набор ребра с пикантна глазура, първо сготвени на пара, а след това запечени на барбекюто. Идва ред на 225 грама телешки гърди, сготвени по тайната рецепта на TJ. Пренасяме се на пилешкото, отразено в ½ пиле на барбекю плюс 8 цели крилца с азиатска коричка. Към всичко това вървят и две наденици от телешко и свинско.

 

Не е невъзможно да се изядат 3,8 кг месо. Но това е заради тежестта на кокалите в порцията. Пилешкото е с кости – от крилцата почти не се вадят мръвзки, а за изядено може да се брои, ако сте обрали повърхностно месното съдържание. Двата най-големи представителя в порцията са всъщност ребра, в които пак преобладава костта. Колкото и странно да звучи, телешките гърди са истинското предизвикателство, защото месото е чисто и често състезателите прибягват към соса и гарнитурите за улесняване на преглъщането. А колкото до надениците – ако се поръча бира или вода към тях, са доста апетитни и профирни.

 

Защо се провежда надяждането с барбекю по луизиански? Това е маркетингова стратегия на собствениците на заведението, която има за цел да рекламира истинското качество на храната. Надпреварващите се опитват от целия асортимент на ястията и след това споделят в лични канали и сайтове за уникалното преживяване. Идеята е не да бъде изядено всичко, а да се опита от всичко и да се потвърди неговото качество. Професионалният състезател по надяждане Ранди Сантел вече е събрал близо милион гледания на видеото си, в което приема и преборва предизвикателството по надяждане в Луизиана.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хайде на бас, че мога да изям вилица!

Млад румънец чака изядената при пиянски бас вилица да напусне тялото му по естествен начин. виж още »

С какво храната влиза в рекордите на Гинес

Вижте победителите в най-бързото изпиване на кетчуп, най-голямата салата Цезар, най-високата кула от палачинки и много други.  виж още »

Американец изяде 69 хот-дога за 10 минути

Докато Джой Честън поставя нов световен рекорд по бързо ядене, негови сънародници крадат водка за милиони. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта