Регистрация

Английската кралица храни коргита с пържоли и пилешки гърди

25 Sep 2013   /   nina123   /   Видяна: 5382
Английската кралица храни коргита с пържоли и пилешки гърди

Елизабет Втора дава на кучетата си висококачествени меса, полети със специален апетитен сос.

Пословична е любовта на английските благородници към четириногите лаещи любимци, а привързаността на кралския двор към кучетата е жива традиция, запазена повече от пет века още от времето на Хенри VIII, който винаги излизал на лов с многобройната си свита от предани джавкащи животни. На пазара вече е пусната биографична книга, проследяваща привързаността между престола и кучетата, които винаги са изграли важна роля в личния живот на владетелите и често пъти са били част от представителния интериор и съпътстващата прислуга на важни срещи и дипломатични събития.

За пет века в двора на Бъкингамския дворец са препускали близо 1000 екземпляра с всякакви размери и породи. Само кралица Виктория, която е седяла на трона в годините преди началото на ХХ век е имала 88 любимеца за цялото си управление. Освен кучета, в личния си зоопарк тя можела да се похвали с крокодил от Гамбия, гигантска сейшелска костенурка и камерунски слон.

Днес Елизабет Втора също е светъл пример за семейната традиция. Близки на семейството разказват пред медии, че кралицата-майка е имала по няколко четириноги през почти целия си съзнателен живот, но за разлика от други владетели от нейната фаминиля, тя сама полагала някои от грижите за кучетата си, които обикновено се поверявали на прислугата.

Днес в кралския двор тичат двата верни лаещи приятеля на станалата прабаба особа със синя кръв. Тя не крие любовта си към късокраките ловни кучета, затова нейните избраници са уелско корги и корджи – кръстоска между корги и дакел. За да поддържа здравето и перфектния им вид Елизабет втора е провела множество консултации с експерти по кучешко хранене и сама е изготвила меню на любимците си. Всеки ден точно в 17 часа, кралските коргита получават дневната си дажба, която се състои от специално приготвени пилешки гърди, микс от пържоли и хапки червено месо. За правилния им метаболизъм и набавянето на полезни вещества готвачът на късокраките четириноги прави специален сос с витамини и минерали. За да докаже любовта си към животните, кралицата-майка лично залива кучешкото блюдо със соса и го поднася на двамата гладници.  

 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Кралица Елизабет II създаде своя марка кетчуп

Кралски кетчуп, създаден изцяло според вкусовете и здравословните норми на Елизабет II, влиза в хранителната верига директно от фабриката на Кралското виж още »

Кучешки чай гарантира свеж дъх и здрав косъм

Специален чай за кучета подобрява външността на четириногите и пази моравата от препикаване. виж още »

С какво да храня домашния си заек

Плодове, зеленчуци, семена, витамини и дрожди влизат в менюто на зайците. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта