Регистрация

Агнешки пържоли с портокалов мармалад

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
1688
Оцени рецептата

Необходими продукти:

4 пържоли от агнешка плешка

2 скилидки чесън

сол и пипер

2 клонки мащерка

200 мл портокалов мармалад

100 мл сок от портокал (прясно изцеден)

40 г масло

Начин на приготвяне:

Наситнете скилидките чесън, а месото обтрийте със сол и пипер. Разделете на две части клонките мащерка. Сгорещете тиган и сложете 10 г масло, парче мащерка и част от чесъна. Запечатайте пържола от двете страни за по 2 минути. Направете същото и с останалите три пържоли като добавяте чесън и клонка мащерка преди всяка.

Готовите пържоли вадете в тавичка, в която предварително сте изсипвли портокаловия фреш. Слагайте прилежащатата клонка мащерка върху всяка пържола. Когато и четирите са наредени, намажете с портокаловото сладко, завийте с фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Разгърнете фолиото и допечете за още 10-тина минути или докато не прецените, че агнешкото е готово.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта