Регистрация

Яко чили

Автор:
трайкова
|
Дата:
16 Jan
|
Видяна:
1007
Оцени рецептата

6-8 сушени мексикански чушлета

4 сушени люти чушки поблано

4 сушени люти чушки пасила

3 сушени люти чушки анахайм

2 сушени люти чушки каскабел

2 люти чушки чипотле

1 чили хабанеро

2 скилидки чесън

2 ч.л. смлян кимион

1 бутилка бира

Сол

Риган на вкус

900 г кайма

или месо, нарязано на малки парчета

1 зелена пиперка, нарязана

1 червена пиперка, нарязана

1 глава лук, нарязан

3 скилидки чесън

4 ленти бекон

455 г царевица или боб

 

За соса:

Към сушените чушки добавете 8 чаши кипяща вода. Оставете да престои 30 минути. Поставя се в блендер с 1/2 от водата от накисването плюс прясна вода и бирата. Добавете 2 скилидки чесън и смесете в продължение на 3 минути. Прецедете сместа в тенджера. Добавете кимиона, солта, ригана и лютите чушки чипотле и хабанеро. Оставете да заври на слаб огън.

За останалото чили: Запържете бекона. Оставете мазнината в съда. Добавете чесъна, чушките и лука и гответе 2 минути. Добавете месото и запържете леко. Добавете чили соса. Оставете да къкри няколко часа. Добавете царевицата или боба около 1 час преди сервиране. 





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта