Регистрация

Книш с булгур и гъби

Автор:
ivanova
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
1519
Оцени рецептата

1 пакет замразено бутер тесто

1 ч лук, нарязан на кубчета

1 с.л. шафраново олио

3 ч гъби, нарязани едро

1/2 ч течен яйчен заместител

1 ч булгур

2 ч зеленчуков бульон

Сол и пипер

1 ч.л. вода

1 с.л. макови семена

 

Размразете тестото според указанията на опаковката. Запържете лука в маслото в голям тиган, докато леко покафенее. Добавете гъбите и гответе, докато гъбите леко покафенеят. Заделете. Поставете заместителя в купа и сложете булгура в него. Поставете булгура в голям тиган с плътно затварящ се капак. На силен огън, намачкайте на каша с вилица. Отстранете от огъня. Оставете бульона да заври. Изсипете бавно бульона върху булгура, покрийте тигана и варете на слаб огън, докато течността се абсорбира, около 10 минути. Отстранете от огъня. Добавете сместа с лук и гъби, сол и черен пипер. Оставете да се охлади на стайна температура. Загрейте фурната до 180С и намажете с масло тавичка за печене. Върху леко набрашнена повърхност, разточете тестото на правоъгълник. Нарежете на кръгчета и сложете по 2 ч.л. от пълнежа в центъра на всеки кръг. Издърпайте краищата около плънката, така че да се покрие напълно. Стиснете тестото, така че да се получи стегнат пакет. Обърнете пакетчетата и ги сложете със слепената страна надолу в тавичката. Разбийте останалия яйчен заместител с вода. Намажете всеки книш и поръсете с маково семе. Повторете с останалото тесто. Пече се до златисто кафяво, около 30 минути. Сервира се топло или на стайна температура.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта