Книш с булгур и гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет замразено бутер тесто
1 ч лук, нарязан на кубчета
1 с.л. шафраново олио
3 ч гъби, нарязани едро
1/2 ч течен яйчен заместител
1 ч булгур
2 ч зеленчуков бульон
Сол и пипер
1 ч.л. вода
1 с.л. макови семена
Размразете тестото според указанията на опаковката. Запържете лука в маслото в голям тиган, докато леко покафенее. Добавете гъбите и гответе, докато гъбите леко покафенеят. Заделете. Поставете заместителя в купа и сложете булгура в него. Поставете булгура в голям тиган с плътно затварящ се капак. На силен огън, намачкайте на каша с вилица. Отстранете от огъня. Оставете бульона да заври. Изсипете бавно бульона върху булгура, покрийте тигана и варете на слаб огън, докато течността се абсорбира, около 10 минути. Отстранете от огъня. Добавете сместа с лук и гъби, сол и черен пипер. Оставете да се охлади на стайна температура. Загрейте фурната до 180С и намажете с масло тавичка за печене. Върху леко набрашнена повърхност, разточете тестото на правоъгълник. Нарежете на кръгчета и сложете по 2 ч.л. от пълнежа в центъра на всеки кръг. Издърпайте краищата около плънката, така че да се покрие напълно. Стиснете тестото, така че да се получи стегнат пакет. Обърнете пакетчетата и ги сложете със слепената страна надолу в тавичката. Разбийте останалия яйчен заместител с вода. Намажете всеки книш и поръсете с маково семе. Повторете с останалото тесто. Пече се до златисто кафяво, около 30 минути. Сервира се топло или на стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ