Регистрация

Супа с ябълки и ечемик

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
1567
Оцени рецептата

2 големи глави лук, тънко нарязани

2 с.л. растително масло

3 1/2 ч зеленчуков бульон

1 1/2 ч ябълков сайдер

1/3 ч перлен ечемик

2 големи моркова, нарязани на кубчета

1 ч.л. мащерка

1/4 с.л. сушен риган

1 дафинов лист

2 ч небелени нарязани ябълки

1/4 ч пресен магданоз, накълцан

1 с.л. лимонов сок

1/4 ч.л. сол

 

В малка тенджерка за супа, задушете леко лука в масло на умерен огън в продължение на 5 минути, като разбърквате непрекъснато. Намалете температурата, покрийте и варете, като се разбърква често за 10 мин. или докато лукът се зачерви. Добавете бульона, ябълките, ечемика, морковите, мащерката, ригана и дафиновия лист. Покрийте и варете за един час или докато ечемикът омекне. Добавете сайдера, магданоза и лимоновия сок. Гответе за 5 минути или докато ябълките леко омекнат. Изхвърлете дафиновия лист и сервирайте.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта