Регистрация

Ориз с кокосово масло и подправки

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
02 Sep
|
Видяна:
1440
Оцени рецептата

Тази рецепта открих съвсем случайно по врмеме на пости, докато се чудех как да си направя любимия бърз и лесен ориз на фурна, но без да го обогатя с разкошното краве масло или да го направя нездравословен, добавяйки олио. Ако сте решили да имате в чинията си наистина полезно ястие, по-добре се "изръсете" за био студено пресовано кокосово масло - става изключително вкусно и ароматно, с лек индийски акцент.

Необходими продукти:

250 г ориз

650 мл вода

2 с.л. с връх кокосово масло

1/2 ч.л. къри

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

1-2 щипки канела

 

Начин н приготвяне:

Изсипете ориза в голяма цедка и мийте под течаща вода докато струйката се избистри. След това прехвърлете в йенска тенджера с капак. Залейте с водата и добавете подправките. Най-отгоре добавете кокосовото масло.

Бутнете в студена фурна, за да не пръснете йена гласа. Включете на 200 градуса и оставете да се готви 45-50 минути. После извадете, разбъркайте и опитайте. Ще усетите как си хармонират деликатните аромати на кокос и канела и как солта, пипера и кърито подсказват, че това е е десертно ястие.

Сервирайте като гарнитура или направо за основно, ако не желаете да хапвате животински продукти, както правя аз.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта