Регистрация

Леща с джинджифил

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
1098
Оцени рецептата

1 1/2 ч розова леща

1 с.л. фино нарязан джинджифил

1/2 ч.л. куркума

1 с.л. лимонов сок

1 ч вряща вода

2 ч.л. сол

5 ч.л. масло

1 ч.л. черен кимион, семена

1 с.л. чесън, счукан

1/2 ч.л. червен пипер

 

Измийте и отцедете лещата. Поставя се в тенджера с куркумата и 5 чаши вода. Оставете да заври, като разбърквате често. Намалете огъня и оставете да къкри, частично покрито в продължение на 25 минути. Разбърквайте от време на време. Добавете лимоновия сок и се готви още 15 минути. Изключете котлона и разбийте с телена бъркалка. Загрейте маслото и когато е много горещо, добавете кимиона и се запържва за около 10 секунди. Махнете съда от котлона и добавете червения пипер и счукания чесън. Разбърква се енергично в продължение на 10 секунди, докато чесънът започне да се оцветява, но без да покафенява. Полейте с горещото пюре. Сервирайте веднага. 





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта