Регистрация

Гъби по гръцки

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
1697
Оцени рецептата

450 г печурки

1 ч вода

1/2 ч зехтин

2 с.л. лимонов сок

2 скилидки чесън, счукан

1 с.л. семена целина

1 с.л. бял оцет

1 дафинов лист, натрошен

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. семена див копър

1/4 ч.л. риган

1/4 ч.л. цели зърна черен пипер, леко счукани

 

Почистете гъбите и отстранете само замърсения край на стъблото. Заделете. Смесете останалите съставки (без гъбите) в подходяща за микровълновата фурна купа. Гответе на висока мощност за 5-6 мин. Извадете от микровълновата фурна и покрийте с капак или фолио. Оставя се да престои в продължение на 5 минути. Добавете гъбите. Върнете в микровълновата фурна, непокрито и гответе на средна мощност в продължение на 3 минути. Разбърква се на всеки 60 секунди. Охладете най-малко 24 часа преди сервиране. За да поднесете, извадете гъбите с решетъчна лъжица и ги поставете върху канапе от магданоз или цикория.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта