Регистрация

Яхния с риба

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
1652
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

1/2 ч нарязан лук

3 големи скилидки чесън, счукан

1 червена чушка, нарязана на кубчета

1 малка тиквичка, нарязана на кубчета

1/2 ч.л. сушена мащерка

Сол и пипер

1 консерва (410 г) нарязани на кубчета домати, неотцедени

1 ч миден сок

1 ч сухо бяло вино

450 г филе от тилапия; нарязани на 8 парчета

 

Сгорещете олиото в голям тиган. Запържете лука и чесъна на средно-силен огън в продължение на 3 минути, само докато започне да омеква. Добавете чушката, тиквичките, мащерката, солта и пипера и гответе още 3 минути. Добавете доматите и соковете от консервата, мидения сок и виното. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри за 5 минути. Добавете филетата и оставете да къкри 3-5 минути, докато рибата се свари. Поднесете с хрупкав хляб.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта