Регистрация

Омлет с печени аспержи и гъби

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
1001
Оцени рецептата

1 ч пресни аспержи, нарязани на парчета от по 5 см

1 ч нарязани гъби

1/4 ч нарязан зелен лук

6 яйца

1/2 ч мляко

1/4 ч.л. сол

1/8 ч.л. смляно индийско орехче

1 ч настърган кашкавал

2 с.л. нарязан магданоз, по желание

 

Бланширайте пресните аспержи, гъбите и зеления лук в малко количество вряща вода за около 7 минути или докато омекнат. Отцедете. В голяма купа смесете яйцата, млякото, солта, индийското орехче и пипера. Разбийте с вилица. Прибавете сварените зеленчуци и кашкавала. Изсипете яйчената смес в намаслена правоъгълна тава. Печете на 190 градуса във фурната за 20 - 25 минути или до стягане на яйцата. Поръсете с магданоз, ако желаете.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта