Регистрация

Омлет с аспержи

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
1844
Оцени рецептата

225 г аспержи, почистени

2 с.л. масло

1 малка скилидка чесън, счукан

225 г гъби, нарязани на парчета

4 яйца, леко разбити

2 с.л. мляко

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. натрошен сушен босилек или 3/4 ч.л. наситнен пресен босилек

щипка прясно смлян черен пипер

 

Нарежете аспержите на парчета от по 2,5 см; бланширайте ги във вряща подсолена вода, докато омекнат, около 2 - 4 минути. Отцеждат се внимателно. Разтопете 1 с.л. маслото в тиган, за предпочитане с незалепващо покритие; задушете чесъна и гъбите, до готовност. Извадете от съда и дръжте на топло. В малка купа смесете яйцата, млякото, солта, босилека и черния пипер. Разтопете маслото в тиган и оставете да се разпени, разклатете тигана, така че да покрие равномерно дъното. Когато е достатъчно горещо, изсипете яйчената смес. Разпределете яйцата, така че да покрият дъното на тигана равномерно. Когато яйцата са готови от долната страна, но повърхността е все още лъскава, сложете аспержите и гъбите в едната част на омлета и прегънете другата върху зеленчуците. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта