Регистрация

Нахут в джинджифилов сос

Автор:
петя добрева
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
1057
Оцени рецептата

4 ч сварен нахут

1 ч бульон от сварения нахут

1/4 ч зехтин

2 ч нарязан лук

2 ч.л. нарязан чесън

2 с.л. настърган джинджифил

2 ч.л. смлян кориандър

1/3 ч.л. смлян кардамон

1 1/2 ч.л. лимонов сок

1/4 ч.л. червен пипер

1/4 ч.л. черен пипер

1 средно голям домат, нарязан

1 ч.л. сол

 

Сгорещете олиото в голяма тенджера на средно висока температура. Добавете лука и запържете 5 минути. Добавете чесъна и джинджифила и запържете 2 минути. Добавете всички подправки плюс лимоновия сок. Разбъркайте добре и пържете в продължение на 2 минути. Добавете доматите и гответе още 5 минути. Добавете бульона, солта и още 1/2 чаша вода. Покрийте и парете на слаб огън за 10 минути. Добавете нахута и гответе, покрито, още 10 минути. Сервира се гарнирано с нарязан лук и зелени люти чушки. Сервирайте с хляб.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта