Торта от бисквитки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч захар
1/2 ч кафява захар
1/3 ч масло или маргарин, меко
1 яйце
1 ч.л. ванилия
2 1/2 ч брашно
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
7 с.л. мътеница или кисело мляко
За пълнежа:
1 с.л. неовкусен желатин
5 с.л. вода
225 г млечен шоколад, натрошен (заделете малко за глазурата)
1 ч пълномаслена сметана
За глазурата:
1/2 блокче млечен шоколад, натрошен
1 с.л. вода
Смесете захарта, кафявата захар и маслото или маргарина в голяма купа с миксер на средна скорост. Добавете яйцата и ванилията и разбийте добре. Смесете брашното, содата, бакпулвера и солта; добавете, като редувате с мътеницата или киселото мляко, в маслената смес. Изсипете от сместа по равна 1/2 чаша върху леко намазана тави за печене. С помощта на шпатула, оформете кръгове от по 7-8 см, на 6 см един от друг. Печете при 190 градуса във фурната за 7 - 8 минути или до златисто. Извадете от тавата и охладете върху решетка. Оставете в хладилника.
Пригответе плънката. Сложете една бисквитка в чиния и намажете с 1/2 ч от плънката. Покрийте с друга бисквитка и плънка, като завършите с бисквитка. Полейте с глазурата. Оставете в хладилника.
За плънката:
Поръсете желатина във водата в тенджера. Оставете да престои няколко минути да омекне. Гответе на умерен огън, като се разбърква непрекъснато, докато желатинът се разтвори. Отстранете от огъня и добавете шоколадовите парчета. Разбърква се, докато се разтопи. Оставете да се поохлади. Разбийте сметаната на сняг. Постепенно добавете битата сметана при шоколадовата смес и обединете. Оставете в хладилника за около 1 час или докато започне да стяга.
За глазурата:
Разтопете шоколада (запазения от плънката) с водата на водна баня над топла вода, като се разбърква до смесване. Добавете чаени лъжички вода, колкото е необходимо, докато се получи консистенция на глазура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ